Mike Keegan (Tom Berenger) je skromni detektiv iz Bronxa koji mora štititi ljepoticu iz visokog društva Claire Gregory (Mimi Rogers).

(Someone to Watch Over Me), SAD,1987., akcija
Redatelj: Ridley Scott

Glume: Tom Berenger, Mimi Rogers, Lorraine Bracco, Jerry Orbach, John Rubinstein

Mike Keegan (Tom Berenger) je skromni detektiv iz Bronxa koji mora štititi ljepoticu iz visokog društva Claire Gregory (Mimi Rogers). Claire je svjedokinja ubojstva i od nje se očekuje da identificira ubojicu. Dok Mikeova odana supruga Ellie (Lorraine Bracco), oštroumna kći policajca, pere prozore, Mike prati Claire na dobrotvorne večere i luksuzne zabave te se udomaćuje u njezinu bogato uređenom stanu. Postepeno ga začarava visoko društvo, a Claire se svidi njegova jednostavnost te u jednom trenutku prelaze granicu poslovnog odnosa. No, kada ubojica otme Keeganovu ženu i dijete i ponudi ih za zamjenu za Claire, detektiv se suočava s pravim problemom.

Redatelj filma Ridley Scott nominiran je za nagradu međunarodnog filmskog festivala Fantasporto 1988. godine. Za najbolju kinematografiju film je iste godine nominiran i za nagradu ASC (American Society of Cinematographers).

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju