Jedna poslovica kaže kako je bolje pustiti tisuću krivih nego osuditi jednog nevinog. Kako izgleda biti lovac, a kako lovina, pokazat će vam Tommy Lee Jones i Wesley Snipes.

Pet godina nakon „Bjegunca“, gdje je lovio Harissona Forda, Tommy Lee Jones ponovno utjelovljuje saveznog šerifa Samuela Gerarda, lika za kojeg je u „Bjeguncu“ nagrađen Oscarom za najbolju sporednu ulogu. U ovom filmu, koji se može smatrati svojevrsnim nastavkom „Bjegunca“, lovina je Mark Sheridan (Wesley Snipes), čovjek optužen za ubojstvo dva savezna agenta. Gerard dobiva naizgled rutinski posao praćenja zatvorenika (među njima se nalazi i Sheridan) u specijalnom avionu, no stvari pođu po zlu kada se pokuša atentat na Sheridana te dolazi do gužve i rušenja aviona. Sheridan koristi situaciju i zabrinut za svoju sigurnost bježi s ciljem pronalaska dokaza koji će dokazati njegovu nevinost. Gerard dobiva zadatak uhvatiti bjegunca i tu počinje igra mačke i miša, spletki, dvostrukih agenata, raznoraznih laži i prevara… Može li bjegunac prije nego padne u ruke policije dokazati svoju nevinost, provjerite večeras na programu NoveTv.

Tommy Lee Jones, kojeg se smatra jednim od najkarakternijih holivudskih glumaca u svojoj je karijeri odigrao jednako dobre role negativaca i pozitivaca. Užitak ga je bio gledati kao terorista koji se suprotstavlja Stevenu Seagalu u filmu „Pod opsadom“, solidan je bio i u „Batmanu zauvijek“ glumeći „Two - facea“, dok je ulogu bejzbolaške legende Ty Cobba odradio sjajno, uspješno prikazavši privatnu stranu Cobbova života koja je bila divlja i nasilna. U zadnje vrijeme, a posebno mlađoj publici najpoznatiji je kao Agent K u filmskom serijalu „Ljudi u crnom“, dok je ponovno pokazao svoje umijeće u filmu „Nema zemlje za starce.“

Wesley Snipes najpozanije je svoje role odigrao u akcijskim filmovima. „Putnik 57“, „Razbijač“, „Vlak pun love“ samo su neki od njih. Glumio je zajedno s Woodyjem Harrelsonom u filmu „Veliki hakleri“, koji je u Hrvatskoj u vremenima dok nam košarka nije bila na ovako niskim granama, bio jedan od omiljenijih dobrom djelu gledatelja. Ipak, Snipes je ostao najpoznatiji po ulozi „Bladea“, polučovjeka i poluvampira čiji je zadatak lov na vampire. Unatoč svom bogatstvu i zaradi, pokušao je utajiti porez, te je nedavno zbog toga otišao na odsluženje trogodišnje zatvroske kazne.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju