Četvrtak 22.45

(Four Christmases), SAD, Njemačka, 2008., romantična komedija

Redatelj: Seth Gordon
Glume: Vince Vaughn, Reese Witherspoon, Robert Duvall, Sissy Spacek, Jon Voight

Jedan sretan par, četiri nesređena, rastavljena roditelja koji inzistiraju na slavlju s djecom i jedan dobro isplaniran, sretan dan koji se ubrzo pretvara u divlje ludilo „Četiri Božića“.
Brad McVie (Vince Vaughn) i njegova djevojka Kate (Reese Witherspoon) sretno su oženjen bogati par bez djece iz San Francisca čije su obitelji po mnogočemu slične – imaju rastavljene roditelje, ratobornu braću s neodgojenom djecom te općenito nezgodna sjećanja i pritajena zamjeranja iz prošlosti koja im je neugodno dijeliti s partnerom. Kako bi izbjegli svoje obitelji za Božić, Brad i Kate se pretvaraju da rade na humanitarnim projektima dok zapravo bježe na egzotične lokacije poput Fidžija gdje mogu provesti opuštene praznike. Nesrećom, na svoj treći zajednički Božić Brad i Kate zapnu na aerodromu u San Franciscu gdje su zbog magle otkazani svi odlazni letovi. Stvari pođu po zlu kada ih ekipa vijesti CBS 5 ondje snimi i intervjuira, tako otkrivajući njihovu lokaciju cijelom gradu i, što je još gore, njihovim obiteljima.

Sve četvero glumaca u ulogama roditelja dobitnici su Oscara za glumu: Robert Duvall („Nježno milosrđe“), Sissy Spacek („Rudareva kći“), Jon Voight („Povratak veterana“) i Mary Steenburgen („Melvin i Howard“).

Film je osvojio nagradu BMI 2009. godine te je nominiran za nagradu Blimp.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju