U svjetlu dugogodišnjeg obiteljskog raskola, Takata traži utjehu u izoliranom japanskom ribarskom selu dugi niz godina. Kada primi vijest da je njegov sin na samrtnoj postelji, odlazi u Tokio u nadi za pomirenjem.

Film je osvojio ukupno četiri nagrade među kojima Hong Kong Film Award za najbolji azijski film 2007. godine te šest nominacija.

(Riding Alone for Thousands of Miles), Kina, 2005., drama
Redatelj: Yimou Zhang
Glume: Ken Takakura, Kiichi Nakai i Shinobu Terajima

U svjetlu dugogodišnjeg obiteljskog raskola, Gou-ichi Takata (Ken Takakura) traži utjehu u izoliranom japanskom ribarskom selu dugi niz godina. Kada Gou-ichi primi vijest da je njegov sin Ken-ichi (Kiichi Nakai) na samrtnoj postelji, odlazi u Tokio u nadi za pomirenjem. Međutim, Ken-ichi odbija vidjeti Gou-ichija čak i u svojim posljednjim danima. U pokušaju da ujedini oca i sina, Ken-ichijeva žena Rie (Shinobu Terajima) daje Gou-ichi videokasetu koja objašnjava Ken-ichijevu ljubav prema izvedbi i njegov san da vidi poznatog kineskog glumca Li Jiamina na pozornici. Da bi ponovno osvojio srce svog sina, Gou-ichi putuje diljem Kine kako bi pronašao i snimio Li Jiamina. Na svom putu, on uči vrijedne lekcije o obitelji, oprostu i iskupljenju.

Glavni glumac u filmu ´Cesta nade´, Ken Takakura, je poznat kao ´Japanski Clint Eastwood´.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju