Večeras na našem programu pogledajte film 'Najslađe stvorenje'! Odvojite par minuta kako bi upoznali Cameron Diaz kroz priču koju smo pripremili za Vas!

Cameron Diaz, koja je na svijet došla prije 39 godina u San Diegu, ima zanimljivo obiteljsko porijeklo. Naime, njen otac je bio Kubanac, a majka je imala engleske, njemačke i indijanske krvi. Tako da možemo odmah reći, kako su za ljepotu Cameron Diaz u velikoj mjeri zaslužni razni pomiješani geni. Svoju karijeru, poput mnogih glumica rođenih sedamdesetih i kasnije, započela je kao model. U tome je bila poprilično uspješna, tako da je diljem svijeta nosile revije za neke najveće kompanije, primjerice za Calvin Klein i Levis. Prvu filmsku ulogu odigrala je sa 22 godine, u filmu „Maska“, u kojem je naslovnu ulogu tumačio vodeći glumac komedija tog vremena, Jim Carrey. S dobivanjem te uloge, možemo reći kako je Cameron „pala sjekira u med“, s obzirom da je odmah zaradila par nominacija za neke značajne filmske nagrade.

Sljedeće tri godine nastavila je s filmova, ali bez nekog većeg uspjeha, sve dok se nije našla u dvije uspješne romantične komedije – „Moj najbolji prijatelj se ženi“ u kojem tumači sporednu ulogu te „Svi su ludi za Mary“ gdje je briljirala u naslovnoj ulozi. Nadalje, skepticima je dokazala da nije samo platinasta plavuša za romantične komedije, zaradivši nominaciju za najbolju sporednu glumicu u „Biti John Malkovich.“ Sa nizanjem hitova je nastavila, tako da iz tog vremena valja izdvojiti naslove poput „Bilo koje nedjelje“, „Shrek“ te „Charlievi anđeli“, u kojem se sjajno nadopunjavala s još dvije holivudske ljepotice – Drew Barrymoore i Lucy Liu. Sljedeću nominaciju za Zlatni globus donio joj je izvrsni Scorseseov „Bande New Yorka“, a postala je i tek treća glumica koji je za honorar u filmu dobila okruglih dvadeset milijuna dolara. Na drugim filmovima je također financijski dobro prošla, tako da ne čudi da ju je prošle godine magazin Forbes proglasio najbogatijom slavnom hispanoamerikankom.

>>> Najslađe stvorenje

Što se privatnog života tiče, bila je u vezi s brojnim zvijezdama. Najdužu, četverogodišnju vezu ostvarila je s Jaredom Letom, dok su iza nje ostale i dvije trogodišnje veze, s Mattom Dillonom i Justinom Timberlakeom. Ipak, čini se da bi se napokon mogla skrasiti, jer je već nekoliko godina u vezi s jednim od najboljih svjetskih bejzbolaša, Alexom Rodriguezom. Također, angažirala se i politički, još 2000. godine, kao gorljiva protivnica tadašnjeg predsjedničkog kandidata Georgea Busha i pristaša Ala Gorea. Politički je još uvijek aktivna, na način da nastoji pomoći vojnicima koji su preživjeli strahote rata u Iraku i njihovim obiteljima.
Nadamo se da smo vam ovu lijepu i uspješnu glumicu uspjeli još malo približiti ovim mini portretom. Više preporuka za njene kvalitete nije potrebno, s obzirom da ćete se u dio njih uvjeriti pogledavši sutra „Najslađe stvorenje“ samo na programu NoveTv.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju