Danas na našem programu imate priliku vidjeti sjajni biografski film „La Bamba“, koji govori o životu Ritcieja Valensa. Stoga, saznajte više o tom naslovu, ali i o nekim drugim sličnim filmovima!

La Bamba – Snimljen 1987., biografski je film o mladoj zvijezdi rock glazbe, Ritchieu Valensu, kojeg je utjelovio Lou Diamond Phillips. Radnja započinje pokazujući Ritchiea kao skromnog i po ničemu posebnog tinejdžera koji se zaljubljuje u djevojku Donnu, te za nju piše istoimenu pjesmu. Ona postaje hit broj jedan te se tu Valnes polagano počinje probijati u svijet velikih igrača. Nastavlja nizati uspjehe svirajući s glazbenicima poput Buddyja Hollyja, Casha i ostalih. Uskoro predstavlja i svoj najveći hit „La Bamba“, staru meksičku narodnu pjesmu od koje je napravo sjajnu rock izvedbu. U filmu je također fokusiran njegov strah od letenja, koji ga je i stajao života. Naime, sa nepunih 18 godina, Ritchie je zajedno s još jednom pjevačkom nadom, Buddyjem Hollyjem, poginuo u zrakoplovnoj nesreći. Njihovu smrt opjevao je Don McLean u hitu „American Pie“.

Great balls of Fire – priča je o karijeri i životu Jerry Lee Lewisa, kojega je izvrsno odglumio Dennis Quaid. U filmu je vjerno prikazan Lewisov put, sa svim skandalima koji su ga pratili, kao što je naprimjer bilo vjenčanje sa trinaestogodišnjom rođakinjom. Nije ni malo idealiziran, tako da je vidljiva i njegova mračna strana u kojima se jasno pokazuje njegova agresivnost te problemi s alkoholom. S druge strane, istaknuta je i njegova virtuoznost na klaviru te pjevački talent. U svakom slučaju, ako vas zanima nešto više o Jerryju, film je vrijedan gledanja.

Hod po rubu – Izvrsna priča o jednom od kraljeva country glazbe, Johnnyju Cashu, kojega je vjerno odigrao Joaquin Phoenix. Film prati Cashovu životnu priču od djetinjstva, koje je bilo sumorno i tužno pa sve do uspjeha i njegove sposobnosti nošenja s istim. Vidimo mnogo stvarnih događaja iz povijesti američkih početaka rocka, kao što su Cashovi nastupi s Elvisom Presleyom i Jerry Lee Lewisom. No i teško nošenje sa uobičajenim obiteljskim životom, ta zeljubljivanje u drugu ženu našli su svoje mjesto u ovom biografskom uratku. „Hod po rubu“ je obožavan od krtike, te je dobitnik brojnih prizanja, među ostalim, i Oscara kojeg je zaslužila Reese Witherspoon za glavnu žensku ulogu.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju