Nedjelja 05.20

(The White Countess), VB, SAD, Njemačka, Kina, 2005., romantična komedija
Redatelj: James Ivory

Glume: Natasha Richardson, Lynn Redgrave, Ralph Fiennes, Vanessa Redgrave, Lynn Redgrave

Šangaj je 1936. godine bio žarište političkih intriga, prihvatilište za izbjeglice koji su bježali od nemira, okupljalište za vojne snage i meka za međunarodne poslove i kulturu iz podzemlja. Dvoje ljudi koji su se našli usred tog žarišta formirat će vezu netom prije japanske invazije: prekrasna ruska grofica (Natasha Richardson) koja stjecajem okolnosti mora uzdržavati svoju obitelj plešući u baru i slijepi diplomat (Ralph Fiennes) koji je ožalošćen gubitkom obitelji zbog političkog nasilja i razočaran u svijet u kojemu je nemoguće uspostaviti mir. Priča se vrti oko „Bijele grofice“, elegantnog noćnog kluba koji on otvori kako bi pobjegao od kaosa i tragedije koja ga okružuje.

Film je 2005. godine nominiran za nagradu Satellite.

Kazuo Ishiguro („Na kraju dana“) napisao je scenarij za ovu posljednju timsku produkciju Jamesa Ivoryja i pokojnog Ismaila Merchanta.
U ovom filmu glumile su majka i teta Natashe Richardson, Vanessa i Lynn. Redatelj ovog filma James Ivory potpisuje filmove Howards end i film 'The Remains of the Day', a bio je tri puta nominiran za nagradu Oscar.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju