Ne propustite apokaliptični znanstveno-fantastični triler u kojem se radnja vrti oko znanstvenika koji, da bi spriječio ostvarenje katastrofičnog proročanstva iz prastarog mayanskog kalendara, otvara vrata paralelnog svijeta i surađuje sa svojim dvojnikom.

(2012), SAD, 2012., akcija/avantura

Redatelj: Roland Emmerich
Glume: John Cusack, Thandie Newton, Chiwetel Ejiofor, Amanda Peet, Oliver Platt

Prema mayanskom kalendaru smak svijeta trebao se desiti 21. prosinca 2012. Srećom nisu bili u pravu, ali njihove je najgore strahove ali i duboku strast i borbu za preživljavanjem vrhunskim umijećem ekranizirao je redatelj Roland Emmerich, tvorac hitova Dan nezavisnosti, Godzilla, Dan poslije sutra. Na dva sata vodi nas u propast svijeta, suočava nas oči u oči s našim najvećim strahovima, a to radi izuzetnim produkcijskim alatima. Uzbuđenje je zagarantirano!

Glavni glumac, John Cusack donosi nam priču o razvedenom piscu, Jacksonu Curtisu, koji će iskoristiti spoznaje iz prastarih proročanstava kako bi spriječio potpuno istrebljenje ljudske vrste kada globalna kataklizma pretvori svijet u kaos.

„Bilo je zabavno snimati. Bilo sam sretan kada su mi ponudili ulogu u ovom filmu. To je veliki blockbuster, dijelom je fantastično i nadrealno, a dijelom je priča o prosječnoj osobi koja pokušava preživjeti.“ Izjavio je John Cusack o svojoj ulozi u filmu 2012 za CinemaBlend.

Nekoliko zanimljivosti vezanih uz film 2012:

- Neka kina su greškom film nazvala 20:12

- Glavni lik imena Jackson Curtis je i ime poznatog rappera 50 Centa (Jackson Curtis). Režiser Roland Emmerich je veliki fan Fiftya, pa je glavni lik dobio njegovo ime.

- Jedno proročanstvo se ispunilo! U filmu je New York poplavljen u listopadu 2012. U stvarnosti je uragan Sandy poplavio New York baš tog listopada 2012.

- Režiser Roland Emmerich je htio prikazati i uništenje Kabe u Mecci. Međutim, producenti i koscenarist Harald Kloser su bili protiv te ideje kako ne bi na sebe navukli bijes radikalnih muslimanskih zajednica.

- Gerard Butler je odbio ulogu Jacksona Curtisa zbog ranije dogovorenih snimanja.
 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju