Stalno kritizirana Elena konačno je zabljesnula pred žirijem te je proglašena pobjednicom Kutije iznenađenja.

Stalno kritizirana Elena konačno je zabljesnula pred žirijem te je proglašena pobjednicom Kutije iznenađenja.

Iako prema Andrejevom izrazu lica Elena nije mogla dokučiti da li mu se njezino jelo s muflonom svidjelo ili ne te ga je opisala kao 'poker face', Dino joj je konačno pohvalio tanjur: „Došli smo malo na svoje? Morali smo malo biti u štres testu da dođemo malo sebi?“ bio je prvi Dinov komentar na koji se nadovezao pohvalom: „To je lijepa prezentacija i ukusno je!“



Kako je i prije emisije najavila da je svjesna kako mora poraditi na tanjuru ne bi li ostala i dalje u showu, izgleda da se Elena objeručke prihvatila rada na tanjuru. „Danas sam dokazala svima da mogu napraviti dobro tehnički i ukusno jelo“, ponosno je komentirala te dodala: „Lijepo je pobijediti.“

Glavna namirnica s kojom su kandidati trebali raditi bila je muflon, a u kutiji na radnoj površini osim namirnica koje se služe uz divljač nalazila su se i alkoholna pića: pivo, prošek i liker cassis, a zadatak je bio: skuhati jelo inspirirano aromom alkohola. Osim Elene, u ovom izazovu žiri je istaknuo još troje natjecatelja: Antu, Ratka i Ivu.



Ante
je sam zaključio kako je od prve emisije dosta napredovao u showu. „Jako sam zadovoljan, i prezentacijom i porciju si sad već uspio polako smanjit i fokusirano je.“ komentirao je Dino te naposljetku rezimirao Antino kuhanje u MasterChefu: „Ti si nas od prve emisije profurao kroz cijeli svijet. Svugdje smo bili: u Indiji, u Tajlandu..“

Za razliku od Ante i Elene, Ratkova prezentacija jela imala je manje uspjeha kod žirija. „Da ga moram naručit ne bih znao kako ga moram naručit jer ne bih znao kako se zove, a kada ga dobijem ispred, ovo mi je cjelodnevna okupacija“ bio je Andrejev komentar na Ratkov tanjur dok mu je Radovan poručio: „Znaš što, ti si kuharski egzibicionist. Ti silom hoćeš nas uvjeriti da ti sve znaš. Poslije ovog jedino možeš završiti s lošom probavom“.

Iako je Ivin tanjur odabran među najboljima, žiri joj je ipak predbacio mnoštvo okusa.
Problem s okusima imao je i Josip čiji je tanjur Radovan opisao kao 'ogroman nesklad okusa', a Dino je komentirao: „Sviđa mi se što kod tvojih zadnjih tanjura možeš sve probati, ali daj poradi još malo na kičenju!“ Dok je Zvjezdani Andrej zamjerio slatkoću u tijestu, Dino joj je poručio kako je njezin tanjur najuzbudljiviji kao ideja, ali u izvedbu se nije mogao okladiti.



„Nisi sasvim na ti sa divljači“ poručio je Radovan Ivani čijem je jelu nedostajala nota alkohola s kojim je trebala kuhati. Emilija nije bila zadovoljna s vlastitim tanjurom, a nije bio zadovoljan ni žiri. „Moraš početi doživljavat hranu koju kuhaš!“ poručio joj je Dino, dok je njegova imenjakinja Dina skuhala pretvrde njoke da se i sam Andrej našalio s njom i dao joj ih da proba.

Žiri se jednoglasno složio kako je dok su bili u obilasku, iz Darijevog tanjura najljepše mirisalo. „Napreduješ, ali moraš naći motivaciju i držat se teme, svoje a ne naše!“ poručio mu je Dino, na što se Dario nadovezao: „A napokon, godine idu naprijed, tako da mislim da sam sada '99.“


Nakon što je Oskar donio svoje jelo, žiri se složio da je ukusno. „I dalje imaš isti problem, fokusiraj se na okuse i preslikaj to na prezentaciju“ dao mu je savjet Dino.

Iako je Andrej Martininom jelu zamjerio nedostatak karaktera, Radovan joj je poručio: „Ja bih rekao na dobrom putu!“. Mišel, koja se jako razveselila nakon što im je žiri priopćio da kuhaju meso muflona, ipak nije sasvim briljirala: „Klasično, ali jako ukusno. Šteta što ti se meso nije bolje skuhalo.“ bio je Andrejev komentar.

Splićanin Robert odlučio se malo našaliti sa žirijem pa je namjerno s jelom servirao i lovorov list. Nakon što se žiri nasmijao, Andrej mu je poručio: „Ima karaktera, a prezentacija je u najmanju ruku rustikalna i neotesana“, a Dino mu je ponovno kazao kako je trebao biti kuhar.
 



DINA - PRVI ENOLOG MASTERCHEFA

Drugi izazov bio je Test osjetila, najzahtjevniji do sada budući da su kandidati unutar tri minute morali kušati, prepoznati i zapisati osam sorti vina. Natjecatelji se nisu proslavili, a kao najbolja kušačica proglašena je Dina s cijela tri boda. Žiri je ugostio Marijana Kneževića, glavnog enologa Vina Belje i stalnog člana Povjerenstva za organoleptičko ocjenjivanje vina pri Hrvatskom Zavodu za vinogradarstvo i vinarstvo koji je kandidatima ukratko kazao ponešto o svakoj sorti vina i otkrio točne odgovore.

U sljedećoj epizodi kandidate očekuje prvi Gastroduel. Tko će biti u kojem timu, tko će se istaknuti kao vođa, tko će razočarati, a tko će napustiti MasterChef zauvijek - ne propustite pogledati već u nedjelju na Novoj TV od 22 sata!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju