Zaklada Ana Rukavina je u petak, 23. studenog predstavila rezultate natječaja kojim će odabranoj liječnici omogućiti stručno usavršavanje u trajanju od 12 mjeseci na Georgetown Universityju u Washington D.C.-ju, SAD i donaciju 1.500 testova za HLA tipizaciju KBC-u Zagreb.

 Gotovo 800 tisuća kuna, koliko će biti uloženo u stručno usavršavanje dr. Barbare Drete i 1.500 testova za HLA tipizaciju prikupljenih uzoraka, omogućili su građani svojim donacijama. „Zahvalni smo i sretni što, uz pomoć brojnih donacija i solidarnosti naših sugrađana, omogućujemo daljnje usavršavanje liječnika kako bi prikupljenim znanjem u inozemstvu, oni omogućili što bolju zdravstvenu skrb pacijentima u Hrvatskoj. Brojni građani svojim donacijama omogućili su i dosada stučno usavršavanje petero mladih liječnika te smo od srca zahvalni na velikoj podršci javnosti koja nam daje snagu i motivaciju da nastavimo i dalje pomagati potrebitima“, izjavila je upraviteljica Zaklade, gđa. Rukavina.

Detalje o stručnom usavršavanju u prestižnoj zdravstvenoj ustanovi u SAD-u otkrio je prof. dr. sc. Mirando Mrsić, dr. med, medicinski direktor Zaklade i predsjednik Stručnog vijeća, te je pritom istaknuo kako je ovaj natječaj važan za Zakladu jer je njime Zaklada nastavila važnu aktivnost kojom mladim liječnicima u Hrvatskoj otvara priliku za odlazak u svjetske centre gdje će se baviti kliničkim i istraživačkim radom i projektima koji će pomoći oboljelima od leukemije i limfoma u zemlji.

„S ponosom možemo istaknuti da je Zaklada Ana Rukavina otkako smo krenuli s radom prije gotovo 12 godina, ispunila sve svoje ciljeve, ali s ovim ciljem nastavljamo jer želimo mladim liječnicima kontinuirano osiguravati stručno usavršavanje. Naša želja je da Zaklada Ana Rukavina postane mali Alfred Nobel i doprinese razvoju hematologije u Hrvatskoj“, izjavio je prof.dr.sc. Mrsić. Dr. Barbara Dreta, specijalizantica hematologije iz KBC-a Zagreb koja krajem siječnja 2019. kreće na jednogodišnje stručno usavršavanje u SAD-u, istaknula je: „Željela bih zahvaliti Zakladi Ana Rukavina na velikoj prilici da naučim najnovije metode liječenja iz područja limfoma i multiplog mijeloma pod mentorstvom jednog od najvećih svjetskih stručnjaka iz područja limfoma prof. Brucea Chesona. Ovim vrijednim stručnim usavršavanjem mogu dati svoj doprinos hrvatskom zdravstvu i, ono najvažnije, pomoći oboljelim osobama“

18. prosinca Zaklada Ana Rukavina održava koncert Želim život na Trgu bana Josipa Jelačića, a svi građani moći će donirati sredstva za daljnji rad Zaklade putem humanitarnog telefona koji će biti aktivan tijekom cijelog prosinca.


O Zakladi Ana Rukavina:

Tijekom gotovo 12 uspješnih godina rada Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 60.417 potencijalnih darivatelja, od čega je čak 56.824 uzoraka tipizirano. Iz Hrvatskog registra izdana su ukupno 98 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente. Povećanje upravo te brojke te edukacija mladih liječnika znače novu šansu za život teško oboljelih, što je ključni motiv daljnjeg rada Zaklade Ana Rukavina.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju