Nova TV dugogodišnji je medijski partner udruge Hrabri telefon.

Kroz sve ove godine raznim promotivnim aktivnostima podupire rad udruge, a sada kada se Hrabri telefon našao u financijskom problemu, trebaju pomoć koju su nesebično pružali drugima svih ovih godina rada.

Hrabri telefon godišnje zaprimi više od 4.000 poziva. Tijekom 2022. godine zaprimio je čak 244 upita s temom suicidalnosti. Za usporedbu, tijekom 2021. godine broj upita s temom suicidalnosti iznosio je 159, što je porast od 53 posto. Tijekom 2022. godine s temom samoozljeđivanja Hrabri telefon zaprimio je 184 upita, što je porast od 43 posto u odnosu na prethodnu godinu koja je zabilježila 129 upita.

Kako Hrabri telefon rješava ovakve situacije?

Hrabri telefon organizira više od 350 savjetovanja uživo s djecom i roditeljima, kao i više od 800 preventivnih radionica s djecom i mladima u lokalnoj zajednici.
Hrabri telefon mogu nazvati djeca, mladi i roditelji kako bi dobili savjet, pronašli utjehu i riješili problem. Svaki dan od ponedjeljka do petka od 9 do 20 sati dostupna je telefonska linija, a podrška im je dostupna i putem e-maila, chata, foruma ili Facebooka.

Sada je pomoć potrebna njima

Iz udruge ističu kako samo jedan razgovor može biti dovoljan poticaj djeci i mladima da pronađu svoju unutarnju snagu i hrabrost za promijeniti ono što ih muči, brine i uznemiruje.

''Od trenutka kad smo pisali projekt 2019. godine do danas cijene gradnje su otišle nebu pod oblake i sada nam za dovršetak projekta, gradnju kuće nedostaje velika količina novaca koju mi ne možemo ni na kakav drugi način dobiti, znači ne postoji nikakav drugi fond iz kojeg bi mi mogli dobiti sredstva za za gradnju kuće'', objašnjava predsjednica Hrabrog telefona Hana Hrpka za emisiju Provjereno.

Bez 100.000 eura koliko im nedostaje neće moći dovršiti gradnju, a ako to ne učine, sav novac koji su dobili u projektu, gotovo milijun i 110.000 eura, morat će vratiti, a Hrpka dodaje: ''Zapravo mi njih nemamo od kuda vratiti. Mi bismo se morali na neki način zadužiti. Zapravo Hrabri telefon nema neka svoja sredstva, mi ne možemo zaraditi novac.''
Gradnjom kuće gdje bi imali vlastite prostorije neophodne za rad želja im je postati još dostupniji, ali su se spletom okolnosti našli u situaciji u kojoj su od onih koji nude pomoć postali oni koji je traže. I to im teško pada, a još teže bi im bilo da Hrabri telefon moraju zatvoriti.
No, svaki problem ima rješenje i manji je kada se podijeli. To je i moto koji ih u radu vodi punih 25 godina i koji je dosad doslovce spašavao živote. Sada pomoć treba ljudima koji su posljednjih 25 godina mnogoj djeci bili jedino sigurno mjesto, jedina nada u spas, jedina pomoć.

Cijeli prilog iz Provjerenog pogledajte na portalu DNEVNIK.hr

Ujedinimo se i donirajmo kako bi linije Hrabrog telefona i dalje mogle zvoniti.

Nazovite 060 801 801 (cijena poziva: fiksna mreža 0,50€ /3,75kn, mobilna mreža 0,67€/5,05kn, PDV uključen) za one kojima možemo promijeniti život.

Na stranici https://hrabritelefon.hr/#donations-section pronađite i više informacija o aktivnostima Hrabrog telefona i načinima donacije.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju