Akciji su se priključili Ivana Marić, pjevačica i zvijezda TV show-a ”Tvoje lice zvuči poznato”, Dalibor Petko, voditelj IN magazina, brojni novinari informativnog i zabavnog programa te brojni drugi zaposlenici Nove TV.

U prostorijama Nove TV 4. prosinca odvila se akcija zaklade Ana Rukavina za upis u registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Svi zainteresirani zaposlenici Nove TV mogli su se upisati u Registar i tako se pridružiti brojnim građanima u ovoj hvalevrijednoj akciji te saznati više o djelovanju same Zaklade Ana Rukavina.

Postupak upisa sastoji se od popunjavanja pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanja uzorka krvi za HLA tipizaciju. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, osobi se može pomoći da se izliječi. Svaka zdrava osoba od 18 do 40 godina starosti je nositelj ”lijeka” koji može spasiti nekome život, a zaposlenici Nove TV svojim odazivom pokazali su da su svjesni važnosti te činjenice kao i same potrebe pomaganja drugim ljudima.

Od jutra, svi zainteresirani davali su krv i informirali se o tome kako se odvija cijeli proces darivanja, a nastavku misije pomaganja Zaklade Ana Rukavina, pomogli su i Ivana Marić, pjevačica i zvijezda TV show-a ”Tvoje lice zvuči poznato”, Dalibor Petko, voditelj IN magazina, brojni novinari informativnog i zabavnog programa te brojni drugi zaposlenici Nove TV. Ivana Marić ovom je prilikom izjavila: ”Ako postoji neka prilika ili ikakav način nekome pomoći,ako se radi o pitanju života i smrti mislim da bi to svatko trebao napraviti.”

O važnosti ove akcije Dalibor Petko je rekao: ”Čuo sam da je postupak malo bolan, ali ako na taj način možemo spasiti nekome život onda je to najmanje što možemo učiniti.”

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju