Dok Dživo nestrpljivo u zatvoru čeka suđenje, u posjet mu stiže Adela. Ona mu pokušava uliti nadu i obećaje da će biti uz njega.

155.ep.- 26. svibnja

Dživo pokušava spriječiti Adelu da ode kod Pava. Ona se lomi, ne želi povrijediti Dživa, ali ipak odlazi, ostavljajući nesretnog Dživa. Njega pak posjećuje Judita. On joj se otvara, a Judita ga tješi kako će mu se Adela vratiti. Taman kad se malo ohrabri, u konobu dolazi Sonja s nalogom za uhićenje i odvodi Dživa u zatvor. Za to vrijeme, Adela i Andro dolaze na Pelješac i u trošnoj kući napokon susreću Pavu.
Pri susretu s Janom, Dina ponesu emocije i poljubi Janu te joj otvoreno priznaje da je zaljubljen u nju. Iako iznenađena, Jana ne ostaje ravnodušna.
Za to vrijeme, Maris i dalje dvoji treba li Boris uzeti Jani dijete. Boris njoj i Juditi govori kako će socijalna radnica ostaviti Luku kod njih do ročišta. Dok je Boris zadovoljan tim rješenjem, Judita mu otvoreno pokazuje da nije. Maris je pred Borisom relativno suzdržana, ali mu ipak daje do znanja da nije posve sigurna da se za Luku treba boriti na takav način.
Nakon što sazna da je Luka dobro i da ga može odvesti kući, Jana doživi šok kad u bolnici zatekne socijalnu radnicu koja joj, unatoč njenom i Magdaleninom otporu, oduzima Luku. Jana je slomljena.
Deša se sve lošije osjeća i Filip ju natjera da ode kući liječiti se. No, Deši je sve lošije, trese ju groznica te je Filip prisiljen odvesti ju u bolnicu, jer je stanje toliko opasno da bi mogla izgubiti bebu.
 


156.ep.- 27. svibnja

Adela i Andro se iznenade kada shvate da je Pavo slijep. Adela mu zamjera što joj se nije javio, a Pavo je u šoku kada sazna da se Adela udala. Adela odlazi i ostavlja Andru s Pavom. Po dolasku u Dubrovnik, šokira se kada shvati da u konobi nema Dživa.
Unatoč Janinim molbama, Maris i Boris odvode Luku iz bolnice. Dok Maris osjeća sve veću grižnju savjesti jer su oduzeli Luku Jani, Jana nalazi utjehu u razgovoru s Dinom, koji shvaća da mora nešto poduzeti kako bi joj pomogao.
Filip je zabrinut za Dešu i moli majku da ga ostavi na miru. Dešina temperatura raste, no Filip ne gubi nadu ni za nju, ni za dijete. Dešino stanje se, unatoč lošim izgledima, ipak poboljša.
Judita je tužna nakon što je svjedočila hapšenju svog oca, a Maro ju tješi. Judita doživljava još veće iznenađenje kada se Dino pojavi na njenim vratima, zahtijevajući od nje da pomogne Jani.
 


157.ep.- 28. svibnja

Dino moli Juditu da pomogne Jani. Judita je rastrgana, ali ipak pristaje s Dinom poći u Magdalenin stan. Kada vidi Janin očaj, Judita je sigurna da su njena majka i Boris gorko pogriješili. Judita pokušava razgovarati o tome s Maris, koja je i sama u dilemi i napetim odnosima s Borisom, jer vjeruje kako je ono što su učinili greška i da nisu trebali oduzeti Jani sina.

Deši je bolje i Filipu je napokon laknulo. Deša je sretna i želi što prije kući iz bolnice kako bi se sa voljenim mužem radovala sreći što će napokon postati roditelji.

Dino ne zna kako utješiti očajnu Janu. Govori joj kako je spreman sve učiniti za nju te joj ponudi čak i brak. Jana je zatečena njegovom prosidbom, a on ju moli neka razmisli.

Adela saznaje da je Dživo uhićen. Posjećuje ga u pritvoru, gdje mu govori da joj prošlost ništa ne znači. Ona ga voli i želi ostati uz njega.

Jana shvaća da je kod nje u torbi ostao Lukin lijek. U strahu za život svog sina, ona odlazi u Vilu Menčetić te se suočava s Maris.

 

158.ep.- 29. svibnja

Maris i Jana dožive zajednički trenutak s Lukom. Maris se sve više lomi oko Jane, sumnjajući da Luka treba ostati s njom i Borisom. Maris je nježna prema Jani i obećava joj da će razgovarati s Borisom i pokušat joj pomoć.

Deša konačno izlazi iz bolnice. Po povratku kući, Deša od Bojke dobiva neočekivani dar - ključ Tonkove kuće koji sada pripada njoj. Odlazi tamo s Filipom, i oni odluče preseliti u Tonkovu kuću.

Dijana i Šiško, svaki na svoj način, pružaju podršku Adeli i Dživu.

Boris zatekne Janu u kući. Jana ga moli da joj pruži drugu priliku da bude majka Luki. Jana odlazi iz Vile, a Maris nastoji primiriti i razuvjeriti Borisa. Istovremeno, Maris shvaća da će Borisu trebati vremena da promijeni svoju odluku, stoga nije neumoljiva.

I dok se Jana zbližava s Dinom i njihov odnos postaje sve prisniji, Maris polako dopire do Borisa, koji više nije toliko siguran u svoju odluku.

 

159-160.ep.- 30. svibnja

Dok Dživo nestrpljivo u zatvoru čeka suđenje, u posjet mu stiže Adela. Ona mu pokušava uliti nadu i obećaje da će biti uz njega. No, Andro želi da pođe s njim kod oca koji čeka operaciju. Adela oklijeva, no ipak odlazi sa sinom k Pavu, koji daje Adeli svoj blagoslov da nastavi dalje sa svojim životom.
Deša i Filip provode sretne trenutke. Filip odluči sam napraviti kolijevku za dijete. Deša je zabavljena njegovim pothvatom te zajedno Uživaju u idili, uvjereni da je pred njima divna budućnost.
Petar dobiva pismo od odvjetnika koji traži da hitno dođe u Padovu te je on prisiljen nakratko ostaviti očajnu Janu.
Dok Jana strahuje hoće li Maris uspjeti nagovoriti Borisa da joj vrati Luku, Boris donosi dobru odluku i vraća joj dijete. Oduševljena Jana odlazi k Dinu kazati mu dobru vijest. Optimistična i uvjerena u novi početak, pita Dina želi li je i dalje oženiti.
Boris pak shvaća da ne želi više gubiti ni trena i prosi Maris. Ona je oduševljena.


Maris pristaje na Borisovu prosidbu. Presretna obavještava Juditu kako su Boris i ona vratili dijete Jani i kako su se odlučili vjenčati. Judita je sretna zbog njih, ali još uvijek brine zbog oca.
Jana želi da joj Dino iskreno odgovori je li ju zaprosio zbog Luke. Dino joj govori kako ju je volio čitav svoj život. Jana se pristaje udati za Dina. Svi su pod dojmom iznenadne sreće kad se iz Padove vraća Petar. On obavijesti Magdalenu da, prema oporuci Lucije Menčetić, on je nasljednik čitavog bogatstva, budući da Judita nije ispoštovala uvjete. Istovremeno, Magdalena odluči vratiti se u svoju rodnu kuću, a Petar odluči ostati uz nju.
Dživo je pušten iz zatvora, a Adela se vraća u Dubrovnik, sretna zbog svog Dživa. U konobi je organizirano obiteljsko slavlje gdje su prisutni svi. Maro i Judita ne mogu vjerovati da se sve napokon posložilo i da su se njihovi snovi ispunili.

 

Najnovije epizode svoje omiljene serije Zora dubrovačka pogledaj prije svih samo na OYO.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju