SRI-PET 18.25

Scenarist: Stevo Cvikić

Redatelj: Stanislav Tomić

Direktor fotografije
: Mario Krce

Producent
: Sanja Tucman
 

Uloge:

Edina Pršić - IVA
Asim Ugljen - DAVID
Sandra Bagarić - DUBRAVKA
Igor Mešin - IVAN
Mirela Brekalo - MARIJA
Ratko Glavina - STJEPAN


O radnji:

„Samo ti pričaj“ je ¨humoristična serija koji prati živote tri generacijski različita para i njihove dnevne humoristične situacije koje su lako prepoznatljive svim ljudima u braku i vezama.



Gledatelji tako imaju priliku upoznati jedan mladi par, njihovo neiskustvo u zajedničkom životu, te kako između ostalog jedno drugom postavljaju razna životna pravila. Uz njih postajemo svjedocima velike emotivne oscilacije od svađe do strasti tipične za mlade ljubavi. Družeći se s drugim, srednjovječnim parom saznat ćemo kako odnos muža i žene izgleda kada djeca napuste gnijezdo. Suprug se ovdje uglavnom osjeća zanemareno dok žena previše troši te tako kompenzira emotivnu prazninu. Najstariji par sitcoma ''Samo ti pričaj'' komično nam pak predočava kako ljubav izgleda nakon trideset godina braka, kada nema više nikakvih tajni, a dnevne rutine su prošarane sitnim podbadanjima i još sitnijom romantikom.

U glavnim, ujedno i jedinim ulogama ova tri nastavka vidjet ćemo sjajnu glumačku postavu, tri generacije glumaca, pa ćemo tako gledajući najmlađi par prepoznati zvijezdu serije ''Kud puklo da puklo'' Asima Ugljena u ulozi Davida dok će njegovu partnericu Ivu utjeloviti glumica Edina Pršić. Sandra Bagarić i Igor Mešin našli su se u ulogama Dubravke i Ivana, dok će glumci Mirela Brekalo i Ratko Glavina utjeloviti najstariji par te ćemo ih upoznati kao Mariju i Stjepana.

IVA I DAVID, mladi par - upoznali su se prije dvije godine u ambulanti bolnice u kojoj Iva radi kao medicinska sestra. David je umjetnička duša, profesor u glazbenoj školi, no dobio je otkaz, zbog nemogućnosti da plaća podstanarski stan useljava kod Ive. Kako je on nezaposlen, a Iva radi, dogovor je da će, dok ne pronađe posao, David obavljati sve kućanske poslove, a Iva plaćati troškove. U početku je sve idilično, no vrlo brzo se pojavljuju problemi.

DUBRAVKA I IVAN, srednji par - dinamika njihovog odnosa temeljena je na različitim mentalitetima i temperamentima, Ivan je Dalmatinac, skrbi o obitelji, htio bi da žena zna gdje joj je mjesto, no žena u koju se zaljubio, Dubravka, je „dama“ iz Zagreba koja se zna suptilno izboriti za sve što želi, najviše iz razloga što je on i dan danas zapravo vrlo slab na njen šarm. Otkako im je sin odselio u Split zbog studija, Ivan se ponadao renesansi ženine pažnje i strasti, no Dubravka će dan radije ispuniti shopingom i sličnim zanimacijama te tako nadomjestiti sina koji joj nedostaje.

MARIJA I STJEPAN, najstariji par
– upoznali su se na plesnjaku u Zagrebu no i dan danas nisu raščistili tko je koga zapravo zaveo i tako „usrećio“. Oboje ugostitelji, kuhari, često su radili zajedno i tako doživjeli trideset godina braka, kćer i unuku. Otkad su u mirovini dugogodišnja se ljubav zbog neprestanog zajedničkog druženja pretvorila u komičnu i toplu netrpeljivost.


 
O likovima:

Iva Jakopović, 28 godina
Rođena 31.3.1987. godine u Zagrebu. Mlada, zgodna i pametna žena poduzetničkog duha, ambiciozna, hirovita i voli imati kontrolu. Radi kao medicinska sestra u bolnici već par godina, voli svoj posao. Živi u stanu koji joj je kupio otac. Otac je mali poduzetnik, vlasnik servisa za čišćenje i par autopraonica, obitelj iz koje Iva dolazi je dobrostojeća, ali ne i bogata, otac joj rado pomaže financijski. Iva je djevojka koja voli lijepo izgledati, ali nije glamurozna, želi Davidovu pažnju i zrelost, no i sama je povremeno mladenački zaigrana.

David Šimić 27 godina
Rođen 17.8.1988. u Kupinečkom Kraljevcu. Glazbenik, nezreo sanjar bez razvijenih radnih navika. Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu je diplomirao kontrabas i dvije godine radio u srednjoj muzičkoj školi. U životu ga, osim ugriza hrčka, najviše plaši mogućnost da postane ocem i da će za život morati zarađivati radeći nešto drugo osim sviranja. Otkada živi s Ivom, kako ne privređuje, nedostatak primanja nadoknađuje tako da radi kućanske poslove i ispunjava sve Ivine želje. Nema razvijene radne navike, vrijeme provodi gledajući televiziju ili igrajući igrice na internetu, uvijek je moderno, ali nemarno odjeven.

Dubravka Jakšić 45 godina
Rođena 11.2.1970. u Zagrebu. Završila je gimnaziju i 1990. godine upisala Višu turističku školu koju zbog čestih izostanaka (odlazaka u Split) nikada nije završila. Zgodna, vesela, duhovita osoba, uvijek (od spavaćica do odjeće za izlazak) lijepo odjevena, koketna ali sa stilom, nikada pretjerana. Voli muža, ali svaki, pa i najmanji razlog je dobar za prestanak komunikacije. Obožava čitati časopise i (na nezadovoljstvo muža) rješavati testove o ljubavnom i bračnom životu. S obzirom da nikada nije bila zaposlena i da se od rođenja, od jutra do mraka, brinula za kuću i sina, odlaskom sina u Split pojavljuje se velika količina slobodnog vremena s kojim ne zna što bi radila. Sin joj jako nedostaje, pati od depresije, nije zainteresirana za seks, postaje svjesna prolaznosti vremena, počinje se više baviti sobom, ispunjavati život novim sadržajima (upisuje se na razne tečajeve, nabavlja psa, želi nastaviti studij...), a jedan od njih je i trošenje novca po dućanima.

Ivan Jakšić 47 godina
Rođen 1968. godine u Splitu. Diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Odmah nakon diplome dobio je posao u Splitu, a 1996. godine dobija posao u banci u Zagrebu, gdje 2008. godine postaje šef poslovnice. Otkad mu je sin otišao na studij miran i tih bračni život se preokrenuo jer je sad Dubravkina "pažnja" usmjerena samo prema njemu, ali ne na način na koji bi on želio (paženje,maženje,seks). Pripada generaciji muškaraca koja ne želi imati veze s kućanskim poslovima, a zadovoljan je kartanjem s prijateljima i gledanjem televizije. Nije škrt, ali pazi na svaku kunu i bilo koja, po njegovom mišljenju nepotrebna, kupovina ga može izbaciti iz takta.

Marko Jakšić 19 godina
Rođen 12.5.1996. u Zagrebu, studira ekonomiju u Splitu. Mamin sin, presretan što napokon nije pod njenim stalnim nadzorom.

Marija Božić, 65 godina
Rođena 26.12.1950. godine u Klanjcu. Ugostiteljsku školu, za kuharicu, je završila u Zagrebu gdje je po završetku i dobila posao. Radila je po raznoraznim restoranima, a mirovinu je dočekala u privatnom restoranu pod Sljemenom. Punije je građe, pa tu i tamo primjenjuje vježbanje i dijete. Simpatična je i duhovita, obožava televizijske sapunice, a suprug za kojeg smatra da uopće nije duhovit joj svakog dana ide sve više i više na živce.

Stjepan Božić, 69 godina
Rođen 1.4.1946. u Kumrovcu. Završio je zanat za (auto)mehaničara, ali se prekvalificirao za kuhara jer su u Kumrovcu u to vrijeme bila samo dva automobila. Nakon što je, po njegovoj priči, kuhao za Josipa Broza Tita i Orsona Wellesa dobio je stalni posao u hotelu Bristol u kojemu je ostao do mirovine. Otkad je u mirovini ne kuha ništa osim roštilja, a na ženino kuhanje, bez obzira što ju je on učio dok je bila kod njega u hotelu Bristol na praksi, ima svakodnevne primjedbe. Mirovinu je zamišljao na drugačiji način pa bez obzira što voli i obožava ženu u svakodnevnim su prepirkama.

Mirjana Randić 47 godina
Kći je Marije i Stjepana, udana, majka je sina Hrvoja. Živi u Dugoj Resi i rijetko dolazi u Zagreb.


 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju