Nova TV donosi jedinstveni projekt, prvu dokumentarnu seriju o vaterpolu ''BARAKUDE''.

Ne propustite seriju prepunu emocija o najtrofejnijem hrvatskom sportu

i ljudima koji su ga učinili tako velikim od 6.srpnja se na Novoj TV!

Redatelj: Peter Radovich
Producentica: Mia Pećina
Dokumentarna serija, 5 nastavaka

Oni su heroji koji su više puta zlatom obasjali našu zemlju i izazvali ponos u svakom od nas. Hrvatska vaterpolo reprezentacija naša je najtrofejnija reprezentacija, ali ima li vaterpolo doista status koji zaslužuje?
Odgovor na to pitanje u svom jedinstvenom projektu traži proslavljeni američki redatelj i producent hrvatskog podrijetla Peter Radovich. Kreativni direktor sportskog programa CBS-a, koji je u svojoj bogatoj karijeri osvojio čak 28 Emmyja, naše vaterpoliste odlučio je predstaviti kako to još nitko do sad nije napravio. TV serijal ''Barakude'' prvi je Radovichev projekt u Hrvatskoj, a kroz seriju od pet dokumentarnih filmova donosi osobne priče naših zlatnih vaterpolista koji su po prvi puta u potpunosti otvorili vrata svojih domova i svojih života. Izuzetnom produkcijom prema najvišim svjetskim standardima TV serijal ''Barakude'' uvodi nas u hrvatskoj publici neotkriven svijet naše najtrofejnije reprezentacije.

Više od dvije godine ekipa snimatelja pratila je naše zlatne heroje i tijekom njihovog sportskog dijela života, ali i onog osobnog, a kao rezultat tu je dokumentarni spektakl, serija prepuna emocija u američko-hrvatskoj produkciji koja prikazuje naše vaterpolske junake u novom svjetlu.
Ideja o dokumentarcu ''Barakude'' rodila se nakon što su hrvatski vaterpolisti osvojili olimpijsko zlato, čime je stavljena točka na i četverogodišnjeg ciklusa pobjeda na svim svjetskim natjecanjima, te odlazak legendarnog izbornika Ratka Rudića i nekoliko ključnih igrača iz reprezentacije.
Filmski dokumentarni serijal prati naše vaterpoliste od prve utakmice nakon zlatne medalje u Londonu, kao krune četverogodišnjeg uspjeha i osvojenih svih zlatnih odličja, pa sve do kraja Europskog prvenstva 2014. u Mađarskoj.

Kroz seriju u pet nastavaka gledatelji Nove TV imaju priliku hrvatske vaterpolske reprezentativce upoznati iz dosad neviđenog kuta, od kućnog ogrtača, ljubavi, bazena, neočekivanih poraza, prijateljstva, teških treninga, do pobjedničkog postolja.


O seriji:
Prva epizoda koja će se prikazati 6.srpnja na Novoj TV prisjetit će nas na trijumf na Olimpijskim igarama u Londonu. Nakon tog velikog uspjeha dolazi do velikih promjena. Ratko Rudić daje ostavku na mjesto izbornika, a na njegovo mjesto dolazi novi izbornik Ivica Tucak. Saznat ćemo između ostalog i koliko široka javnost zapravo poznaje vaterpolo, sport koji je polučio nevjerojatne uspjehe. U prvom nastavku upoznajemo nekoliko igrača reprezentacije, kondicionog trenera, upoznajemo sam sport i svu njegovu fizičku i psihičku težinu.
U svim epizodama serijala pratimo igrače u bazenu i na treninzima – ali ono najbitnije je da ih upoznajemo i kroz privatne živote, saznajemo kako žive naši heroji kada nisu u bazenu, upoznajemo njihove prijatelje i rodbinu. Kroz sve epizode se provlači i najveći problem reprezentacije – nedovoljna podrška ovog sporta na nivou države, ministarstva, ali i sponzora. Ako se uskoro nešto ne promjeni u općenitom odnosu prema ovom sportu, novi naraštaji neće imati mogućnosti zaigrati ovaj sport na sljedećim Olimpijadama, Svjetskim prvenstvima niti Europskim prvenstvima.

O redatelju:
PETER RADOVICH

Kreativni direktor CBS Sports, Pete Radovich Jr., jedan je od najvažnijih producenata/režisera u američkoj sportskoj televiziji. Dobitnik 28 Emmyja, radio je na svakom većem sportskom događanju u američkoj televiziji uključujući Olimpijadu, Super Bowl, Wimbledon i NBA Finals.
Uz događanja s prijenosom uživo, Radovich također producira i ‘Inside the NFL’, ikonu američke sportske televizije.
Kreativan i strastven ljubitelj priča, Radovichev talent i znanje prepoznato je u mnogim drugim žanrovima i spektru tema izvan samog sporta.
Talent producentice Mije Pećine prepoznao je još za vrijeme dok je ona živjela u Americi te ju je pozvao da radi s njim na projektu 'Game of Honor'.

O producentici:
MIRJANA MIA PEĆINA

Nakon upisa na fakultet Marketinga i menadžmenta u Chicagu, Mia je uz još dvojicu Hrvata osnovala Hrvatsko-Američku Televiziju (CATV). Nakon pet godina u Chicagu, vraća se u Zagreb gdje je započela svoju karijeru u odnosima s javnošću. Kreirala je i producirala tjedni gospodarski magazin 'Kapital' koji je prerastao u Kapital Network. Nakon toga posvećuje se produkciji filmova te se seli u Los Angeles. 2003. i 2004. radila je kao executive asistent redatelja filma 'Stateside'. Tijekom pet godina u LA-u radila je produkciju, marketing i distribuciju filmova.
Kada joj je Pete Radovich ponudio priliku da radi s njim na filmu 'Game of Honor' u Americi, objeručke ju je prihvatila i nakon nekoliko mjeseca rada u New Yorku, vraća se kući kao jedina Hrvatica koja je dobila tri Emmyja. Nakon toga dobila je i nove ponude za rad sa američkim televizijama, pa je tako radila produkciju na Olimpijadi u Londonu, u Sochiu, a uskoro priprema i nove projekte kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

O snimateljima:
Za snimanje je zaslužan studio za snimanje i fotografiranje 'Focusvideo', a cijeli serijal snimljen je s dvije fotokamere, uz mnogo kreativnosti direktora fotografije Ive Biočina, i asistenta fotografije Joška Škarića.

O hrvatskoj vaterpolo reprezentaciji:

IVICA TUCAK, IZBORNIK
Bivši je vaterpolist koji je igrao za Šibenk i Medveščak. U ljeto 2005. godine je zajedno s Veselinom Đuhom vodio hrvatsku juniorsku reprezentaciju. Prvi klub koji je trenirao bio je Šibenik s kojim je u prvoj sezoni (2006./07.) ušao u završnicu Kupa LEN-a. Kao trener juniorske reprezentacije osvojio je brončanu medalju na EP u Beogradu 2008. godine te zlatno odličje sa SP u Šibeniku 2009. godine. Kao trener Jadrana HN dva je puta osvajao Jadransku ligu, dva puta crnogorsko prvenstvo i jedanput crnogorski kup. U istom razdoblju bio je dio stožera reprezentacije koju je vodio Ratko Rudić i koja je osvojila europsko, olimpijsko i zlato u Svjetskoj ligi. Tucak je naslijedio Ratka Rudića na mjestu izbornika hrvatske vaterpolske reprezentacije. Prvo odličje pod palicom izbornika Tucka bilo je zlato na Mediteranskim igrama 2013. koje je sa svim pobjedama na svoj Dan državnosti 25. lipnja osvojila Hrvatska. Tako je Svjetski kup ostao jedino veliko natjecanje na kojem Hrvatska nikada nije osvojila zlato. Svjetsko prvenstvo u vaterpolu 2013. bilo je prvo prestižno natjecanje na kojem je vodio hrvatsku reprezentaciju.

PERO KUTEROVAC, KONDICIJSKI TRENER
Magistar znanosti, profesor tjelesnog i zdravstvenog obrazovanja te najbolji kondicijski trener Hrvatske u 2012. godini. Dugogodišnji je kondicijski trener plivanja i najbolji kondicijski trener plivačkog saveza. S brojnim sportašima osvaja prestižne nagrade. 2012. Mario Todorović i Kim Pavlin ostvarili su nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Vaterpolo reprezentacija osvaja zlatnu medalju na finalu Svjetske lige, na Olimpijskim igrama osvaja zlatnu Olimpijsku medalju. S vaterpolo reprezentacijom osvaja zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Mersinu te osvaja brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Barceloni.

VATERPOLISTI:

Josip Pavić
- igra u HAVK Mladost svoju devetu sezonu, kapetan Mladosti je posljednje dvije sezone, a reprezentacije od listopada prošle godine. Najveći sportski uspjeh je zlato na Olimpijskim igrama u Londonu, dok je životni uspjeh sretna i zdrava obitelj.

Ivan Buljubašić
- vaterpolist EB Primorja iz Rijeke treću sezonu. Vaterpolom se počeo baviti s osam godina u VK Galeb u Makarskoj. Za reprezentaciju je debitirao 2009. godine. Završava višu trenersku smjer vaterpolo na KIF-u u Zagrebu. U sretnoj je vezi s djevojkom Marinom Parlov s kojom živi u Rijeci.

Nikša Dobud
- Kapten je VK JUG četvrtu sezonu zaredom, a trenira od 1993. godine a ovo mu je 11. profesionalna sezona. Upisao je fakultet Mediji, kultura i društvo u Dubrovniku. Volio bi ostati u vaterpolu kao trener mlađim uzrastima.. Najveći sportski rezultat Olimpijsko zlato.

Paulo Obradović
- Drugu sezonu igra u EB Primorje na poziji all around. U Rijeku je došo iz VK JUG u kojem je igrao šest sezona. Studira na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu druga godina. Postigao je vrhunske sportske rezultate. Olimpijska medalja, Europsko prvenstvo i niz drugih medalja.

Sandro Sukno
- vaterpolist EB Primorje iz Rijeke, igra na poziciji lijevi vanjski. Rodom je iz Dubrovnika, ovo mu je druga sezona u Rijeci, a sezonu prije je igrao u Pro Reccu. Najveći sportski uspjeh mu je olimpijsko zlato, sport mu je puno pomogao i naučio ga živjeti. Uz obitelj sport mu je najvažniji čimbenik u životu.

Petar Muslim
- Igrač je EB Primorja iz Rijeke već treću sezonu. Vaterpolom se počeo baviti prije petnaest godina a karijeru započeo u POŠK-u u Splitu. Student je treće godoine ZŠEM-a u Zagrebu. Najveći uspjeh sprotski je zlato na Olimpijadi, a životni rođenje kćerke Petre.

Andro Bušlje
- Dugogodišnji vaterpolist dubrovačkog VK Jug kojeg je napustio na kraju ove sezone, a igra na poziciji braniča. S Jugom osvojio je naslov prvaka Europe 2006., Europski superkup, tri naslova državnog prvaka i dva nacionalna kupa. Osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu 2007., najveći sportski uspjeh mu je zlato na Olimpijskim igrama u Londonu i Svjetskom prvenstvu u Barceloni.

Ante Vukičević
- Vaterpolist Mladosti iz Zagreba, igra na poziciji lijevog vanjskog/krila. Rodom iz Zagreba, ali porijeklom iz Dalmacije gdje nikad nije živio. Ovo mu je treća sezona u HAVK Mladosti gdje je i započeo svoju karijeru i gdje će je nastaviti. Vukičević je student druge godine Pravnog fakulteta u Zagrebu na kojemu do sada uspijeva uspješno obavljati sve obaveze te na taj način koordinirati sport i obrazovanje.

Fran Paškvalin
- Fran Paškvalin igra na poziciji centra. Od ove godine igra u Budvi u koju je došao iz riječkog Primorja, a u koje je došao iz talijanske Brescie. Član je reprezentacije Hrvatske već osam godina. Studira na fakultetu za odnose s javnošću i managment Kairos.

Luka Bukić
- vaterpolist je Mladosti iz Zagreba, igra na poziciji lijevog krila. Živi i rođen je u Zagrebu, a cijelu dosadašnju karijeru je proveo u Mladosti. Ove godine je upisao ZŠEM. Pripreme za sljedeću sezonu mu pocinju za tjedan dana. Najveći sportski uspjeh bronca s ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Barceloni.

Ivan Krapić
- igra u Primorju EB na poziciji centra, ima 24 godine, a rođen je u Rijeci. Ovo mu je osma sezona u istom klubu, a od ove je i kapetan momčadi. Vaterpolo trenira 14 godina. Najveći sportski uspjeh mu je osvajanje Europskog prvenstva do 20 godina, osvajanje Svjetske lige i Mediteranskih igara, te Kupa i Jadranske lige s klubom.

Anđeo Šetka
- vaterpolist EB Primorje iz Rijeke, igra na poziciji desni vanjski i krilo. Rodom je iz Splita, ovo mu je treća sezona u Rijeci, a prije je igrao u Primorcu iz Kotora. Studira u Rijeci privatni menadžment Par.

Luka Lončar
- igrač je Mladosti iz Zagreba. Profesionalno se bavi vaterpolom već osam godina. Prethodne dvije godine igrao je u talijanskom klubu Brescia, a igra na poziciji je centar. Najveći uspjeh mu je treće mjesto na SP u Barceloni 2013. Luka pohađa studij za izobrazbu trenera na KIF-u u Zagrebu.

Ivan Milaković
- vaterpolist je Mladosti iz Zagreba, igra na poziciji braniča. Rodom je iz Splita gdje je i započeo svoju vaterpolo karijeru u VK Jadranu iz Splita. U ljeto 2001. godine dolazi u zagrebačku Mladost gdje igra i danas. U razdoblju od 2006. – 2009. godine nastupa za talijanskog prvoligaša Nuoto Cataniju. Ivan je uz brojne sportske obveze diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Najveći sportski uspjeh mu je bronca sa Svjetskog vaterpolo prvenstva u Barceloni.

Marko Bijač
Marko Bijač je reprezentativni golman i golman VK Jug iz Dubrovnika. Najbolji je mladi vaterpolist svijeta, a prije nekoliko dana proglašen je najboljim golmanom jake regionalne Triglav Jadranske lige, ostavivši iz sebe i Josipa Pavića i Franu Vićana. Velika je snaga reprezentacije, upravo su njegove sjajne obrane prije par dana donijele pobjedu našima protiv Mađara.


Ne propustite priče naših zlatnih vaterpolista u seriji koja će sa sigurnošću probuditi vaše emocije vjerno prikazujući život i strast vrhunskih sportaša.
Upoznajmo Barakude, od 6.srpnja na Novoj TV!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju