Serija prati brojne uzbudljive pustolovine malene lokomotive koji se zove Tomica i njegovih brojnih prijatelja.

66.epizoda - ponedjeljak 6. lipnja
Tomica vozi turiste na razgledavanje otoka Sodora. Gordan drsko kaže Tomici da bi on to obavio puno brže od njega, pa se Tomica uputi dokazati da Gordan nema pravo. Juri od mjesta do mjesta tolikom brzinom da na svakoj stanici ostavi nekoliko turista! Autobus Bero primijeti što se događa, pa juri za Tomicom i putem skuplja putnike koji su ostali. Kada Tomica shvati što je učinio, odvede turiste do obale i ostane ondje. Puno je bolje vidjeti jedno mjesto kako treba nego puno njih u žurbi!

67.epizoda - utorak 7. lipnja
Dolazi zvijezda padalica koja će osvijetliti nebo iznad otoka Sodora. Sve lokomotive su zaželjele želju. Kada nestane struje na otoku, Tomica mora odvesti nekoliko inženjera do elektrane. Tomica vozi po otoku, ali kako očajnički želi vidjeti zvijezdu padalicu, izbjegava putove na kojima bi mu nešto moglo zakloniti pogled na noćno nebo. Zbog toga Tomičin put postaje sve duži i duži. Pero se zabrine za njega i zaželi da se Tomica što prije sigurno vrati.

68.epizoda - srijeda 8. lipnja
Tibor ima dva zadatka. Prvi je odvesti radnike do planinskih putova kako bi postavili putokaze uz njih, a drugi zadatak je odvesti g. Slavka Klobučara i njegovu obitelj do planina kako bi prošetali. Tibor tako silno želi stići na vrijeme za g. Slavka Klobučara da požuruje radnike. Natjera ih da prekinu s radom prije nego što stignu provjeriti što su postavili. Tibor odvede obitelj Klobučar do početka puta za šetnju i ostavi ih uz dogovor da se poslije nađu u planinarskom domu.

69.epizoda - četvrtak 9. lipnja
Kad je Tomica vidio da na Bruninom hangaru propušta krov, dobrovoljno se javio da će organizirati popravak krova za svog prijatelja. Tomica Bruni objasni svoj plan, ali Bruno još uvijek izgleda jako tužan. Kad je novi krov završen, Tomica upita Brunu zašto je još uvijek tužan. Bruno objasni Tomici kako mu je bio draži stari krov s rupama.

70.epizoda - petak 10. lipnja
Na otok je stigla nova dizalica Igor. Igor nema motor i ne može se samostalno kretati. Edo ne uvažava Igora zato što ga smatra besmislenom novotarijom. Kad je Edo uzrokovao rasipanje telegrafskih stupova po tračnicama, nazvao je Janka, manju dizalicu. Ali Janko nije stigao dovoljno brzo, pa se Gordan punom brzinom zaletio u stupove. Janko ne može podignuti Gordana i Edo shvati da je samo Igor dovoljno velik da bi mogao pomoći. Edo nakon svega shvati da je Igor koristan i ponosan je što može biti njegov prijatelj.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju