Serija prati brojne uzbudljive pustolovine malene lokomotive koji se zove Tomica i njegovih brojnih prijatelja.

2.sez., 1.ep - ponedjeljak 5. rujna
Dok Tomica i Pero čekaju važan teretni brod u pristaništu, Tomica predloži da se igraju skrivača. Živko se želi igrati, ali Tomica mu kaže da mu skrivanje neće dobro ići. Pero se skrije i Tomica ga posvuda traži. Kada ga ne uspije naći, objavi da je stigao gospodin Debeljkić. Pero izađe iz svojeg skrovišta, no naljuti se kada shvati da gospodin Debeljkić nije stigao.

2.sez., 2.ep - utorak 6. rujna
Gordan mora dovesti važnog vlakovođu da popravi neke skretnice. Na kolodvoru pokupi pogrešnog čovjeka i odjuri prema skretnicama ne želeći stati da pokupi druge lokomotive. Kad shvati da je pogriješio, osjeća se blesavo, no ne može se vratiti po lokomotive jer su sve linije blokirane.

2.sez., 3.ep - srijeda 7. rujna
Vjetrovit je dan na Sodoru. Tomica ima zadatak da doveze gradonačelnikovu novu jedrilicu do pristaništa zbog svečanog porinuća. Rečeno mu je da mora pričekati inženjera koji će spustiti jarbol, no on je toliko uzbuđen što će prevoziti tako lijep brod da ode bez čekanja. Kad jarbol zapne među krošnjama drveća, jedra se razmotaju i rašire na vjetru.

2.sez., 4.ep - četvrtak 8. rujna
Kada Ema dobije zadatak da radi s Whiffom, simpatičnom lokomotivom koja skuplja smeće, ostale je lokomotive stanu zadirkivati zbog novog smrdljivog prijatelja. Ema je neugodno te se nastoji držati podalje od Whiffa. Međutim, svaki put kad se odmakne, Whiff je sustigne. Ema susretne Stjepana, čiji je put zakrčen hrpom smeća.

2.sez., 5.ep - petak 9. rujna
Vojvoda i vojvotkinja dolaze u posjet otoku. Stjepan se hvali da je brži, sjajniji i jači od Tomice, a ovaj svečano obeća da će mu dokazati da nema pravo. Tomica pokuša prestići Stjepana, prebrzo uđe u zavoj i mora naglo kočiti. Pokuša biti sjajniji od Stjepana, no zbog posla koji obavlja postane prljav kao nikada.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju