Serija prati brojne uzbudljive pustolovine malene lokomotive koji se zove Tomica i njegovih brojnih prijatelja.

61.epizoda - ponedjeljak 30. svibnja
Gordan je postavio nov rekord u vuči ekspresnog vlaka i dobit će posebne vagone. Emin posao je da pokupi vagone i dovede ih na svečanost. Na putu bude neljubazna prema Dizelu, koji nije zadivljen nakon što čuje za Gordanovu nagradu. Dizel joj pokuša nešto reći, ali Ema ode dalje. Ljut, Dizel uzme vagone i skrije ih. Kada g. Slavko Klobučar dostigne Dizela, naredi mu da pokaže Ema gdje su vagoni.

62.epizoda - utorak 31. svibnja
Tomica pozove Stjepana da se utrkuju. On projuri ravno kroz stanicu s gustim dimom koji otpuše šešir g. Slavka Klobučara. G. Klobučar ide na čaj u škotski dvorac i zato mu treba šešir! Tomica obeća da će mu vratiti šešir i odlazi ga potražiti. Tomica juri za šeširom po cijelom otoku, no svaki put kad mu se približi, šešir odleti dalje. Na koncu Tomica stane. Odjednom šešir lagano uđe u Tomičin dimnjak te Tomica polako krene natrag u stanicu.

63.epizoda - srijeda 1. lipnja
Neustrašivi Ferdo stara je lokomotiva koja se nakon mnogo godina vratila na uski kolosijek. Hvali se da je najbrži stroj u brdima. Izaziva Zvonka i Vinka na utrku, ali mnogo je teže nego što je zamislio. Odlučan da ne izgubi, Ferdo se prisjeti starog prečaca do podnožja planine i pobjeđuje! Zvonko i Vinko izazivaju Ferdu na još jednu utrku i Ferdo još jednom iskoristi skriveni prečac. Zvonko tako očajnički želi pobijediti Ferdu da ispada iz tračnica! Ferdi je žao što je poticao mlade lokomotive da voze prebrzo.

64.epizoda - četvrtak 2. lipnja
Tomica će voziti djecu na maskenbalu. Mašta o tome što će odjenuti. U praonici se dosjeti da bi mogao doći kao veliki mjehurić sapunice, ali mjehurići mu upadaju u oči i zabija se u Brunu koji nosi karamele za jabuke s karamelama. Bruno je toliko oštećen da se Tomica ponudi da će on prevesti karamele. Na putu do zabave Tomica opet mašta o svom kostimu. Ne vidi da su neke skretnice promijenjene i zabija se u sporedni kolosijek.

65.epizoda - petak 3. lipnja
Na otoku Sodoru je zima, a Hrvoje je razočaran što nije odabran za vuču teškog tereta za farmera Đuru. Gordan je dobio taj posao i hvali se da je on najjača lokomotiva. Ostale lokomotive kažu Gordanu da će uskoro vidjeti koliko je Veliki Snažni Hrvoje zapravo snažan, a to obećanje zabrinjava Hrvoja. Hrvojevi prijatelji uskoro pronalaze način kako će Hrvoje dokazati svoju snagu Gordanu – vukući teret farmera Đuru dok Gordan gleda.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju