Serija prati brojne uzbudljive pustolovine malene lokomotive koji se zove Tomica i njegovih brojnih prijatelja.

16.ep - ponedjeljak 26. rujna
Bruno dobiva posebni zadatak: mora odvesti Aliciju Botti, opernu pjevačicu, na poseban koncert, no zabrine se da će pogriješiti. Toliko je zabrinut da zaboravi usporiti u zavoju te Anica čajem zalije Helenu. Od silne brige krene pogrešnom prugom i na kraju projuri kroz vodu i uprlja Helenu blatom.

17.ep - utorak 27. rujna
Tomica je odabran da odveze novi auto gospodin Debeljkića na izložbu. Kad ga Gordan izazove na utrku, Tomica tako silno želi pobijediti da zaboravi pričekati da radnici pričvrste auto za prikolicu. Pojuri prema vrhu Gordanova brda kako bi se prikolica s druge strane mogla spustiti bez Tomice. Tomica se žuri za jurećom prikolicom, a ostale se lokomotive moraju sklanjati pred njom dok nastaje potpuni kaos! Prikolica udari u neravninu na pruzi i auto odleti u plast stijena.

18.ep - srijeda 28. rujna
Sve lokomotive misle da Edo sve zna. Kad mu daju zadatak da odnese poštu, Edo ih želi zamoliti za pomoć, no pomisli da bi mogao ispasti smiješan. Ne zna da su vagoni raspoređeni određenim redoslijedom te svu poštu dostavi na pogrešna mjesta. Kad shvati da je pogriješio, uzrujan je i zna da će sve morati dostavljati ispočetka. Pokupi svu poštu i u žurbi je pokuša dostaviti na prava mjesta, no paketi završe posvuda. Napokon shvati da mora tražiti pomoć.

19.ep - četvrtak 29. rujna
Dok je na doku za istovar, Tomica pomoću svoje nove zviždaljke daje znak lokomotivama da poskoče. To druge lokomotive nasmijava i uskoro se svi zabavljaju, skaču i stvaraju kaos na doku. Sjajno im je dok jaka buka ne naljuti g. Krešimira. Mršavić dojuri i smiri lokomotive koje se bace na pospremanje doka prije nego što izvedu još jednu šalu.

20.ep - petak 30. rujna
Danas je seoska izložba i miting lokomotiva u brdima. Mira će povući mjedenu ručicu! Mira, koja se u sve voli petljati, uzme u zadatak da se pobrine da svi vlakovođe dovedu svoje lokomotive u red i očiste ih prije mitinga. Mira to toliko zaokupi da zaboravi sebe oprati.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju