Serija prati brojne uzbudljive pustolovine malene lokomotive koji se zove Tomica i njegovih brojnih prijatelja.

36.epizoda - ponedjeljak 25. travnja
Na otoku će se održati koncert limene glazbe u kojem će sudjelovati i Tibor sa svojom trubom. Na na putu ostane bez ulja i bez njega će se koncert morati odgoditi. No na um mu padne super ideja!

37.epizoda - utorak 26. travnja
Noć je Vještica. Tomica i Dizel moraju pokupiti brašno. Dizel počne pričati strašne priče i Tomica se uplaši. No ipak odluči Dizela naučiti lekciju i prekrije se brašnom. Dizel pomisli da je Tomica duh i odjuri najvećom brzinom. Tomica ostane sam i shvati da se nema čega bojati.

38.epizoda - srijeda 27. travnja
Nakon što se na otoku otkriju dinosaurove kosti, gospodinu Mršaviću trebaju dva jako oprezna vlaka koja će ih prevesti do ranžirnog kolodvora. Najbolji prijatelji Zvonko i Vinko žarko žele obaviti taj posao. No kada nespretni i uzbuđeni Vinko prevrne vagone, Zvonko odluči raditi sam. Gospodin Mršavić mu dopusti. Ipak, ubrzo se nađe u nevolji jer mu je teret pretežak. Srećom, pojavi se Vinko. Zvonko mu se ispriča pa dva prijatelja zajedno obave posao.

39.epizoda - četvrtak 28. travnja
U škotskom dvorcu treba se održati proslava. Hrvoje mora pokupiti novi stijeg. No kada stigne u spremište Hrvoje ne opazi stijeg te ga slučajno gurne. U tom trenutku naiđe Slani te ga slomi. Sljedećeg dana Hrvoje mora prevesti radnike u šumu. U strahu da će srušiti njegov omiljeni bor kako bi napravili novi stijeg, Hrvoje ne ode u šumu. Gospodin Slavko Klobučar se naljuti.

40.epizoda - petak 19. travnja
Dok Tomica skuplja dijelove za popravak razbijenog mosta, ugleda novu lokomotivu, Nenada kako se zabavlja s Žarkom i Berom. Tomica ispriča Jurici što je vidio i priča se proširi. No Tomica otkrije da je pogriješio. I ne samo to nego i nije upozorio Nenada da je most razbijen. U zadnji trenutak Tomica spasi Nenada i oni se sprijatelje.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju