Serija prati brojne uzbudljive pustolovine malene lokomotive koji se zove Tomica i njegovih brojnih prijatelja.

56.epizoda - ponedjeljak 23. svibnja
Lunapark dolazi na otok. Svi strojevi dobiju zadatak da vuku jedan dio, osim Pere koji mora vući ugljen. Razočaran jer nije dobio važan zadatak, Pero ostavlja svoj ugljen i pokušava pomoći drugima oko lunaparka. Nijedan od Perinih prijatelja ne treba pomoć, ali Pero cijelo vrijeme nudi svoju pomoć.

57.epizoda - utorak 24. svibnja
U brdima se održava seoski sajam i Ivan mora odvesti sat s tornja na laštenje. Ivan uživa u zvonjavi koju zvono proizvodi vozeći se po neravnu putu. Toliko uživa u zvonjavi da ne čuje nadglednika koji mu govori da uspori. Međutim, on ne sluša nikoga tko mu govori da uspori dok se ne dogodi katastrofa i Ivan upadne u rupu – zvono iskoči i otkotrlja se niz brdo.

58.epizoda - srijeda 25. svibnja
Bruno obožava odlaziti na farmu kako bi vidio životinje te upravo ondje kani provesti svoje slobodno popodne. Kada g. Slavko Klobučar da Bruni tri posebna zadatka, on se zabrine da neće imati vremena da ode na farmu. Stoga zamoli svoje prijatelje da mu pomognu, ali čini se da su prezaposleni i da mu ne mogu pomoći. To rastuži Brunu jer je mislio da si prijatelji trebaju međusobno pomagati. Kada jedna od njegovih posebnih isporuka tog jutra zakasni zbog nevremena na moru, Bruno je oduševljen jer će ipak moći otići na farmu.

59.epizoda - četvrtak 26. svibnja
Tomica je poslan na pristanište da doveze božićno drvce od gospodin Krešimira. Tomica kaže Ivanu i Petru što traži, a oni ga počnu zafrkavati da ne zna kako izgleda božićno drvce. To naljuti Tomicu. Odlučan da se dokaže, Tomica odbije pomoć ostalih strojeva, čak i onu gospodina Krešimira!

60.epizoda - petak 27. svibnja
Gordan mora još jednom vući ekspresni vlak kako bi postavio rekord. Odlučan je da mu ništa neće stati na put. Kada slučajno dobije Hrvojev poseban ugljen, ne zaustavlja se. Nada se da će mu pomoći da ide brže. Hrvoje hrabro vozi na običan ugljen. I dok se Hrvoje bori sa začepljenim ognjištem u lokomotivi, Gordan juri preko otoka.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju