Serija prati brojne uzbudljive pustolovine malene lokomotive koji se zove Tomica i njegovih brojnih prijatelja.

76.epizoda - ponedjeljak 20. lipnja
Zima je i Jurica donosi ugljen u luku kako bi ga Ivan mogao odvesti u brdska sela. Ivan izazove Juricu na utrku. Ugljen će dostaviti u sela brže nego što ga Jurica dostavi u luku. Jurica je prebrz za malog Ivana, stoga Ivan odluči skriti svoj ugljen dok Jurica ne gleda. Jurica se jako trudi kako bi sustigao Ivana, ali s vremenom mu ponestane vlastitog ugljena za loženje. Ivana grize savjest i priznaje što je učinio. Ide potražiti Juricu kako bi ga napunio ugljenom.

77.epizoda - utorak 21. lipnja
Tomica mora povesti admirala da otvori novi pomorski muzej. U luci, Slani ispriča Tomici priču o izgubljenom gusarskom blagu otoka Sodora i daje mu stare tragove do mjesta gdje se blago nalazi. Tomica odluči pratiti tragove. Toliko se zaokupi svojim istraživanjem da admiral jako zakasni. G. Klobučar jako je ljut i pošalje Krunu da odvede admirala do konačnog odredišta. Tomica nastavlja svoju potragu i pronalazi zadnji trag, stare tračnice.

78.epizoda - srijeda 22. lipnja
Gospodin Slavko Klobučar ostao je bez glasa pa gospođa Klobučar zaduži Peru da prenese njegove upute. Pero mora zapamtiti puno toga. Tomica ponudi svoju pomoć, ali Pero je odlučan da to obavi sam. Pero ode do Jurice, Gordana i Brune, ali se zbuni i zbog toga svojim prijateljima da jako glupe i krive zadatke. Katastrofa nastane kad se Jurica, Gordan i Bruno međusobno sudare, a sve zahvaljujući Perinim uputama.

79.epizoda - četvrtak 23. lipnja
Gospodin Slavko Klobučar treba lokomotivu za željeznički plakat. Edo bi trebao postati lokomotiva s plakata, ali Jurica smatra da ej on bolji za tu ulogu. Jurica čuje da je Edo izabran za plakat jer uvijek stiže na vrijeme te da je nježan prema svojim vagonima. Jurica tada odluči dokazati da on može biti bolji od Ede. Juricin plan ne prođe baš najbolje. Edo se zaleti u stražnji dio Jurice i gurne ga kroz željeznički plakat ravno kroz dio na kojem bi se morala nalaziti slika Edinog lica.

80.epizoda - petak 24. lipnja
Tomica mora obaviti isporuku u luci. Na putu onamo divi se ljepotama otoka Sodora. U luci čuje da treba odvesti Vinka na popravak na drugu stranu otoka. Tomica se ponudi da će ga on odvesti. Vinko je spušten na platformu i prikopčan za Tomicu. Gospodin Slavko Klobučar kaže Tomici da vozi ravno do mehaničara te da pazi na spojeve. Tomica odluči razveseliti tužnog Vinka pokazujući mu ljepote Sodora, ali mala lokomotiva nije ničime zadivljena.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju