Serija prati brojne uzbudljive pustolovine malene lokomotive koji se zove Tomica i njegovih brojnih prijatelja.

41.epizoda - ponedjeljak 2. svibnja
Ema kaže Bruni i Peri da želi biti kraljica jer su one najpametnije i uvijek znaju što treba učiniti. Bruno joj ne povjeruje pa mu ona odluči dokazati. No kada zbog njezinih loših odluka Pero i Bruno upadnu u nevolju, Ema shvati da nije lako biti kraljica.

42.epizoda - utorak 3. svibnja
Tomica je ljubomoran jer je Jurica dobio nove sjajne vagone. Ubrzo ga G. Slavko Klobučar obavijesti da će ih i on dobiti i Tomica se oduševi. Potom odluči da će njegovi vagoni biti sjajniji od Juričinih. Ipak, što se on više trudi, to su vagoni prljaviji. U namjeri da ih više na isprlja, Tomica zamijeni nove sa starim vagonima. No plan mu se izjalovi.

43.epizoda - srijeda 4. svibnja
Tibor ispriča vlakovima priču o čarobnoj svjetiljci. Tko god je pronađe, ispunit će mu se tri želje. Petar smatra da je to obična glupost i svima kaže da neće gubiti vrijeme u potrazi za svjetiljkom. No na kraju toliko razmišlja o njoj da se izgubi. Potom poželi da mu netko pomogne vratiti se kući. Ubrzo ugleda veliku svjetlost.

44.epizoda - četvrtak 5. svibnja
Tomica je sretan i ponosan. Na otoku se otvara nova trgovina s igračkama i G. Slavko Klobučar zamolio ga je da djecu odvede na otvorenje. No kada ugleda Hrvoja koji pokušava ukrcati igračke, Tomica mu poželi pomoći. I tada nastanu problemi. Hoće li uspjeti s igračkama i djecom stići prije otvaranja trgovine?

45.epizoda - petak 6. svibnja
Edo je zabrinut i uplašen jer mu ponestaje snage. Povjeri se Tomici i on mu predloži da će obaviti posao umjesto njega. Edo pristane. Tomica naporno radi, no ubrzo počne kasniti. Gospodin Slavko Klobučar primijeti da Tomica radi Edin posao i želi znati zašto. Edo mu sve prizna i shvati da se nije imao čega plašiti. Potom obeća G. Slavko Klobučaru da će mu uvijek reći bude li imao problema.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju