Serija prati brojne uzbudljive pustolovine malene lokomotive koji se zove Tomica i njegovih brojnih prijatelja.

2.sez., 11.ep - ponedjeljak 19. rujna
Tomica se strašno raduje velikom vatrometu. Prvo dobije važan zadatak: mora odvesti novu svjetiljku u sodorski svjetionik. Rečeno mu je da mora biti brz i da je mora dostaviti prije mraka, inače brodovi neće moći naći svoj put. Tomica tako odlučno želi izvršiti taj posebni zadatak da automatski ubrzava.

2.sez., 12.ep - utorak 20. rujna
Gospodin Krešimir je presretan kad ga gospodin Mršavić zamoli da se pobrine da vlak pun debala bude spreman da ga Tomica poslije pokupi. Ovaj je zadatak vrlo hitan te Mršavić kaže gospsdinu Krešimiru da zamoli prvu lokomotivu koju vidi da mu pomogne. Međutim, gospodin Krešimir odluči naći najbolje lokomotive da mu pomognu.

2.sez., 13.ep - srijeda 21. rujna
Tomica se sprema pokupiti neke važne predmete potrebne za veliko finale mađioničarske predstave. Kao nagradu za dobro obavljen posao dobit će nastup u predstavi. Tomica ne može prestati misliti na svoj nastup te zbog toga pokupi potpuno pogrešne predmete. Kad se vrati i shvati što je učinio, osjeća se vrlo blesavo.

2.sez., 14.ep - četvrtak 22. rujna
Uspješan dan dostava po snijegu uvjeri Hrvoja da ima sretne vagone. Sljedećeg dana Edo slučajno uzme Hrvojeve vagone da preveze ugljen u sela. Henry dobije važan zadatak, mora pokupiti darove za djecu. Posao mu je težak bez njegovih sretnih vagona.

2.sez., 15.ep - petak 23. rujna
Kad nova lokomotiva, dođe na otok, Tomica dobije zadatak da ga upozna s poslom. No lokomotiva ne želi slušati Tomičine upute. Nazove Tomicu zapovjednikom i odjuri. Tomica ga slijedi po cijelom otoku pokušavajući mu reći što da radi, no ovaj ga ne želi slušati. Napokon i Tomica odustane. Uskoro Billyju ponestane ugljena i vode, na što ga je Tomica i upozorio.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju