Serija prati brojne uzbudljive pustolovine malene lokomotive koji se zove Tomica i njegovih brojnih prijatelja.

51.epizoda - ponedjeljak 16. svibnja
Zima je. Svima na otoku treba ugljen kako bi se ugrijali. Zvonko želi dokazati Vinku da je najhrabriji vlak na svijetu. Kako bi zadivio i ostale, Vinko se spoji na vuču koja podiže i spušta vagone s ugljenom.

52.epizoda - utorak 17. svibnja
Na otoku je viđen zlatni orao. To je jako posebna ptica koju i Tomica i Pero žele vidjeti. Pero mora pokupiti mlijeko, a Tomica kamenje. Tomica i Pero se dogovore: Pero će obaviti pola njegova posla i Tomica će potražiti orla. Nakon što ga vidi, vratit će se da ga i Pero može potražiti. No Tomica nikako ne može naći orla. Iznenada se sjeti da ga Pero čeka i vrati se natrag.

53.epizoda - srijeda 18. svibnja
Tomica je poslan da pokupi neke klince na aerodromu za ljetni piknik na Sodoru. Na aerodromu Tomica upoznaje mlazni avion, Josipa. Josip govori Tomici kako je letenje prekrasan osjećaj. Tomica misli da je Josip hvalisavac i odluči da neće više s njim razgovarati. Međutim, Tomica ne može prestati misliti kako je bolje biti mlazni avion nego parni stroj. Kada Josip opazi da se sprema oluja, vrati se na aerodrom i upozori Tomicu.

54.epizoda - četvrtak 19. svibnja
Gospodin Krešimir poznat je kao jedan od najmirnijih strojeva na uskoj željezničkoj pruzi. G. Mršavić daje mu poseban zadatak: mora odvesti jabuke. Ali mora biti nježan kako ih ne bi oštetio. Međutim, g. Krešimir ima problem. Kad se vozi uzbrdo, počinje se bučno drmati i njihati.

55.epizoda - petak 20. svibnja
Tomica premješta kamione, a Jurica odlazi po brašno kako bi ispekao kolače za dječju zabavu. Tomica nije sretan i udari u Juričin kamion s brašnom nakon čega se vrata kamiona otvore. Tomica pokuša skriti Juričin kamion iz kojeg kroz otvorena vrata ispada brašno. Ubrzo se kamion isprazni i Tomica je užasnut shvativši što je učinio. Tomica odjuri u mlin kako bi nabavio nov kamion s brašnom, ali mlin je zatvoren.

Epizode koje ste propustili pogledajte na Mojamini.tv!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju