Serija prati brojne uzbudljive pustolovine malene lokomotive koji se zove Tomica i njegovih brojnih prijatelja.

70.epizoda - ponedjeljak 13. lipnja
Na otok je stigla nova dizalica Igor. Igor nema motor i ne može se samostalno kretati. Edo ne uvažava Igora zato što ga smatra besmislenom novotarijom. Kad je Edo uzrokovao rasipanje telegrafskih stupova po tračnicama, nazvao je Janka, manju dizalicu. Ali Janko nije stigao dovoljno brzo, pa se Gordan punom brzinom zaletio u stupove. Janko ne može podignuti Gordana i Edo shvati da je samo Igor dovoljno velik da bi mogao pomoći. Edo nakon svega shvati da je Igor koristan i ponosan je što može biti njegov prijatelj.

71.epizoda - utorak 14. lipnja
Zima je i Tomica skuplja drvene grede za krov farmera Đure. U luci Tomica i Pero vide kako se djeca igraju velikim balonom u obliku snjegovića. Nalet vjetra zakači balon na Tomičine odbojnike. Balon prati Tomicu diljem cijelog otoka Sodora, ali Tomica ne zna zašto. Bilo gdje da se pojavi, ljudi mu pokušavaju reći za balon, ali Tomica je zabrinut da bi ih slušao. Zbog zabrinutosti ne može ni svoj posao obaviti kako treba i pokupi samo jednu pošiljku drvenih greda za farmera Đuru. Kad Tomica shvati da je balon bio zakačen za njegove odbojnike, osjeća se glupo, ali puno lakše zato što je riješio zagonetku balona!

72.epizoda - srijeda 15. lipnja
Vinko ne voli luku. To je veliko bučno mjesto na kojemu nikoga ne poznaje. Neugodni vagoni uplaše Vinka, a Jurica ga zadirkuje da je plašljiva lokomotiva. Vinko odlazi zabrinut da je plašljiva lokomotiva. Dok je išao po svinju, pomogao je Tiboru da prijeđe stari klimavi most. Zatim je pomogao Ivanu da prijeđe poplavljene tračnice i na kraju spasio Zvonka od palog debla koje ga je moglo pogoditi. Zvonko je iznenađen što Vinko i dalje misli da je plašljiv i podsjeti ga na hrabra djela koja je upravo učinio.

73.epizoda - četvrtak 16. lipnja
Dan je školskog natjecanja u nogometu na otoku Sodor. Jurica je prvi obavio svoje poslove i zato može vući vagone nogometne ekipe. Juricu ukrase bojama ekipe. Tomica je jako ljubomoran i misli da to nije pošteno. Pokuša nagovoriti Juricu da mu prepusti vuču vagona, ali Jurica ne želi ni čuti. Tomica pribjegne očajničkim mjerama i smjesti Juricu da se zaleti u sporedni kolosijek, što uništi njegove ukrase! Tomica je zgrožen nad svojim djelom.

74.epizoda - petak 17. lipnja
Vinko ima mnogo zadataka i jako je zaposlen. Zvonko odluči pomoći svom prijatelju i odvesti Vinkove vagone s ugljenom umjesto njega kako bi ga iznenadio. Nikome ne želi reći što smjera. Ali kad se Zvonko pokuša popeti uz uzbrdicu sa svojim i Vinkovim vagonima, ispostavi se da su zajedno preteški. Stoga ostavi Vinkove vagone na sporednom kolosijeku, dok odveze svoje vagone. Kad se Zvonko vratio, Vinkovi vagoni su nestali. Zvonko ih ne može nigdje naći.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju