Serija prati brojne uzbudljive pustolovine malene lokomotive koji se zove Tomica i njegovih brojnih prijatelja.

6.ep - ponedjeljak 12. rujna
Visok snijeg zakrči uski kolosijek pa Mira mora cestom voziti Ivana. Ivan provocira Miru i kaže joj da će putovanje biti sporo i dosadno. Mira odluči da će pokazati Ivanu da putovanje cestom može biti zabavno te ga vozi okolnim seoskim cestama odgurujući snijeg. Divno se zabavljaju kad odjednom skliznu i završe na dnu strmine.

7.ep - utorak 13. rujna
Pero se pokvari kad usred noći dovozi poštu. Dok ga Tomica gura natrag u spremište, on vidi nekakvo svjetlo na nebu te je uvjeren da je to svemirski brod. Gordan zadirkuje Peru , pa kad Tomicu pošalju da dostavi poštu umjesto Pere, odluči dokazati da je njegov prijatelj imao pravo.

8.ep - srijeda 14. rujna
Tomica mora na vrijeme vagone napuniti ugljenom kako bi ih Jurica i Edo mogli pokupiti. U postrojenju za utovar ugljena susreće velik, gunđav vagon po imenu Hektor Strašni. Tomica mu pokuža prići, no Hektor zaurla na njega da ga ostavi na miru. Tomica se brže-bolje makne. Posla ima mnogo, a Roza stiže u pomoć.

9.ep - četvrtak 15. rujna
Poznata spisateljica dolazi na otok kako bi otvorila novu knjižnicu. Tomičin je zadatak spisateljici pokazati krajolik otoka kako bi mogla napisati posebnu priču za djecu. Tomica pokuša spisateljicu odvesti do pristaništa, no vidi da je Jurica u nevolji i da mu mora pomoći. Zatim odvede spisateljicu do Gusarske uvale, no tada Ema zatreba njegovu pomoć.

10.ep - petak 16. rujna
Kada oluja zahvati brdovite predjele Sodora, lokomotive s uskih kolosijeka pozvane su da odvedu ovce na sigurno. Vinko se boji grmljavine te se skriva dok Zvonko, Petar voze gore-dolje. Ostalim lokomotivama uskoro ponestane ugljena. Ovce su u opasnosti i Vinko se baca na posao.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju