Serija prati brojne uzbudljive pustolovine malene lokomotive koji se zove Tomica i njegovih brojnih prijatelja.

26.epizoda - ponedjeljak 11. travnja
Tomica susretne Dizela koji mu kaže da će parne lokomotive biti bačene na otpad jer su staromodne. Tomica se uplaši i cijenu noć ne može spavati. No je li mu Dizel rekao istinu?

27.epizoda - utorak 12. travnja
Oluja je. Tomica mora prevesti radnike da poprave telefon. No na putu ugleda prekrasnu dugu i Edo mu kaže da se na njezinu kraju nalazi nešto čarobno. Tomica se oduševi i počne juriti za dugom. Usput susretne Peru i djecu, ali nema vremena za razgovor! Iznenada udari u telegrafski stup i ispadne iz tračnica! Pero odlazi po pomoć. Tomica mu je jako zahvalan. Potom brzo obavi svoj posao. Ipak, na kraju uspije otkriti što se to čarobno skriva na kraju duge…

28.epizoda - srijeda 13. travnja
Kada Gordanovo ognjište počne praviti buku, drugi ga vlakovi zezaju. Gordanu je neugodno i on poželi da mu drugi vlakovi pokažu više poštovanja. Zato sve stvari počne obavljati prvi! No kada mu Ema odbije zatrubiti, Gordan se naljuti, odjuri, naleti na drugi vlak i prelije se marmeladom. Drugi ga opet počnu zezati. No ubrzo će i Gordan i prijatelji naučiti da su svi vlakovi jednako važni.

29.epizoda - četvrtak 14. travnja
Novi vlak Mara mora prazne vagone vraćati na ugljenokop. No njoj se taj posao čini smiješnim. Tomica ima ideju. Sljedećeg dana, uz Tomičinu pomoć, Mara prekrije vagone ceradama kako bi svi mislili da prevozi važan teret. Tomica proširi vijest i svi je jedva čekaju vidjeti. Te večeri, Mara stiže i osjeća se posebno. No vjetar otpuhne ceradu i otkrije da su vagoni prazni. Mara odjuri. Upravitelj Debeljkić pošalje Tomicu da je potraži.

30.epizoda - petak 15. travnja
Neobični novi vlak počne raditi na otoku: vlak s dva kotla, Moćni Mak. No već na svom prvom poslu, dva kotla se posvađaju i ne obave ga kako treba. Potom počnu kriviti jedan drugog. Morat će naučiti da zajedničkim radom mogu biti itekako učinkoviti!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju