Planirajući kako uništiti zabavu Štrumpfova u povodu Dana vještica, Gargamel i Agata uhvate Lijenoga kojega je Majka Priroda slučajno obojila u crveno.

32. – 33.ep - 9. prosinca

Planirajući kako uništiti zabavu Štrumpfova u povodu Dana vještica, Gargamel i Agata uhvate Lijenoga kojega je Majka Priroda slučajno obojila u crveno. Papa Štrumpf i Štrumpfovi pomognu Lijenome da pobjegne dok Majka Priroda zajedno s Ocem Vremenom ne vrati Lijenome njegovu plavu boju točno na vrijeme za zabavu. Mali Sickly pretvori se u heroja kada zaboravi svoje bolesti i spasi preostale Štrumpfove od smrtonosnih potočnica. Gargamel ukrade rođendanski šešir Pape Štrumpfa kako bi namamio Štrumpfove u zamku. Papa Štrumpf prevari Gargamela i on ih pusti. Zatim zadrži neobičan šešir da podsjeti sve na njihov veliki bijeg.

34. – 35.ep - 10. prosinca

Majstor shvati da je bolje štrumpfnuti nego uopće ne štrumpfnuti kada upozna svoju pravu ljubav. Dok Štrumpfovi užurbano grade vremeplov, Papa Štrumpf izbezumljeno pokušava riješiti drevnu druidsku zagonetku prije negoli šumu zadesi katastrofa.

36. – 38.ep - 11. prosinca

Dvojica kradljivaca otmu Štrumpfića jer misle da je vilenjak i žele saznati gdje je skrio svoju hrpicu zlata. Papa Štrumpf organizira napad na zločince pitama od štrumpfgodica kako bi Štrumpfić mogao pobjeći. Vještica Kvrgić daje nalog Papa Štrumpfu. Mala plava stvorenja susreću malenu vješticu i uče je kako biti dobra, dok u isto vrijeme druga vještica gubi svoje zle moći na godinu dana nakon što upadne u rijeku. Mrgud shvati da emocije mogu biti sjajne, pogotovo nakon što zloća Klorofile stvori ledeno srce koje ima moć da ih sve liši brižnosti i ljubavi. Štrumpfovi se sprijatelje s djevojkom u nevolji koja je zaručena za Gargamela, uvjerivši njezina oca da je šašavi čarobnjak lud.

39. – 40.ep - 12. prosinca

Štrumpfovi pomažu vilinskoj kraljici nadmudriti zločestog vilenjaka Flaviana, koji pokušava njezinu sinu oduzeti čarobnu zvečku. Eko je uvjeren kako svojim iscjeliteljskim metodama može pomoći svim stvorenjima, čak i opakom Azrijelu kojemu je šapa zapela u zamku. Azrijel ozdravi, ali iako je u iskušenju ostati sa Štrumpfovima ili ne, trči natrag Gargamelu vodeći svoga staroga gospodara daleko od sela Štrumpfova. Nevolje Trapavoga odvedu preko rijeke. Ondje upozna Pixiese, šarmantna i lijepa bića s čijim će se neprijateljima Wartmongersima Štrumpfovi susresti na neočekivane načine.

41. – 42.ep - 13. prosinca

Štrumpfovi otkrivaju duh i radost prijateljskog natjecanja održavši svoje prve Štrumpfastične igre. Nakon što su se gotovo susreli s neugodnim mačkom Azrijelom, Štrumpfovi odluče dovesti se u bolju formu. Papa Štrumpf predloži da Štrumpfovi porade na svojoj formi i izoštre svoje sportske sposobnosti svečano otvorivši Štrumpfastične igre. Snažan vjetar odnese Štrumpfovima vjetrenjaču u kojoj je bilo nekoliko Štrumpfova. Je li Lijeni zaista kriv ili je riječ o nepravdi? Hoće li zatočeni Štrumpfovi uspjeti izbjeći krater vulkana? Hoće li Lumen na trenutak zaštrumpfnuti svoja usta?

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju