Štrumpfovi dolaze u staru Španjolsku.

53. i 54.ep - 23. prosinca

Štrumpfovi dolaze u staru Španjolsku. Papa Štrumpf, zaokupljen iznimno važnim eksperimentom, gubi strpljenje. Gubi ga u doslovnom smislu riječi, a kako to sve završava, veliko je iznenađenje.
Postoji otok, nedaleko od španjolske obale, gdje sićušni ljudi međusobno ratuju. Čim se Kuhar i Lumen nađu na suprotnim stranama, rat kreće nagore.
Štrumpfovi ne žele biti gusari i krasti zlato s brodova koji prolaze. No padaju pod utjecaj čarobnog amuleta i postanu dio posade Plavokljune papige.


55. i 56.ep - 24. prosinca

Prapapa Štrumpf nikada nije pokazivao koliko je zapravo star, ali kada ga je poprskao izvor mladosti, mlađi je no ikada, i Štrumpfetica ima gadnih muka pazeći na tisućljetnoga klinca...
Prašume Južne Amerike posljednje su mjesto gdje bi Medeni želio provesti ostatak života. Ipak, kad dobije groznicu, počinje svoj mahniti ples u džungli koji će dovesti do vrlo čudnih posljedica.
Sigurno je kokoš nešto loše pojela. Prije je davala obojena jaja, a sada su njezina jaja tako obična i bijela. Sve se to događa u Rusiji i car će se opasno naljutiti ako Štrumpfovi ne pronađu rješenje.

23. i 37.ep - 25. prosinca

Štrumpfovi moraju upotrijebiti svu dobrotu i ljubav koje mogu skupiti kako bi se borili sa zlom još većim od Gargamela. Štrumpfovi radosno ukrašavaju svoje voljeno selo za veselu proslavu blagdana. No Kuhar je pojeo posljednji lješnjak koji je trebao poslužiti kao završni ukras na velikom pudingu za slavlje. Tako Štrumpfovi odlaze u šumu da posude lješnjak od Vjeverice. U šumi se začuje zvonjava saonica u kojima se voze mladi William i Gwenevere. Na putu prema ujakovoj kući gdje će provesti blagdane pozorno slušaju svoga djeda koji im priča o Djedu Mrazu. Njihov ujak, dobri pomoćnik šerifa, zabrinut je za njihovu sigurnost te organizira potragu za njima. Tajanstveni, zli neznanac prati saonice te pošalje čopor vukova da prestraši konja koji ih vuče. Saonice se prevrnu i djed leži onesviješten u snijegu.
Prekrasnu radost Božića za Štrumpfića i ostale umalo će uništiti zla Klorofila koja će začarati G. Nikolu želeći ga spriječiti u širenju blagdanskog veselja. Srećom, Papa Štrumpf i njegova mala plava stvorenja prekinu čaroliju i Božić je ponovno u cijeloj zemlji.


57. i 58.ep - 26. prosinca

U Africi Štrumpfovi susreću princa Bakurija koji može sve pretvoriti u zlato s pomoću svoje čarobne figurice nosoroga. Jednog dana dogodilo se nešto strašno: pohlepni trgovac ukrao je čarobnu figuricu! Lumen mora pronaći rješenje ili...
Afrički pripovjedači katkad se oslanjaju na čarobne moći. Lumen zdipi jednomu njegovu vrećicu s čarobnim prahom ne bi li Štrumpfovi sada slušali njegove priče. I zaista ga slušaju!
Nikada ne uzimaj slatkiš od neznanca. Čak ni onda kada je on u obliku ljupke kućice. Štrumpfovi ne mogu odoljeti ukusnoj slatkoj kućici i nevolje počinju!

59. i 60.ep - 27. prosinca

Njihovi čarobni kristali omogućuju Štrumpfovima odlazak na razna mjesta. Evo ih na Antarktici, poplavili su od hladnoće. A Štrumpfić se prehladio. Kako će pobjeći u toplije krajeve?
Dok su Štrumpfovi u Švicarskoj, imaju priliku iz prve ruke upoznati neke posebnosti ove zemlje: na primjer, šašavi majstor satova kukavica zatoči Divljega...
U drevnoj Indiji beskrupulozni fakir Gargapuri proda Štrumpfove Rahaju za njegov privatni zoološki vrt. Samo su Papa Štrumpf, Divlji i Vicko slobodni tako da se moraju ušuljati u palaču i spasiti svoje prijatelje. Usput oslobode sve životinje iz kaveza u zoološkom vrtu.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju