Zli čarobnjak Gargamel šumom raširi virus koji izaziva nekontrolirano kašljanje.

43. i 44.ep - 16. prosinca

Zli čarobnjak Gargamel šumom raširi virus koji izaziva nekontrolirano kašljanje. Štrumpfić prvi oboli i cijelo je selo zabrinuto. Srećom, Papa Štrumpf misli da postoji lijek.
Agata, odvratna vještica, uhvati Štrumpfetu. Maloj plavoj ljepotici želi ukrasti njezinu zlatnu kosu. Mogu li Štrumpfovi spasiti svoju malu Štrumpfetu prije negoli bude prekasno? Hoće li Agati narasti kosa poput Štrumpfetine?
Večer je Uplaši Štrumpfa i svi se Štrumpfovi pripremaju za otmjenu zabavu. No Lumen se dočepa Papa Štrumpfove knjige čarolija te se svi Štrumpfovi pretvaraju u strašna, ali smiješna stvorenja. No opasnost prijeti…


45. i 46.ep - 17. prosinca

Jadni Lijeni! Sve što želi jest naspavati se. Ali ne može. Štrumpfovi mu organiziraju zabavu , a on se k tome još uključi u prepirku hoće li se veliki prsti Bigmoutha obojiti u žarko crvenu boju… Duga, neprospavana noć za Lijenoga!
Majstor ima nov izum: Štrumpfobil. Svaki Štrumpf ima svoje vozilo po svojoj mjeri i svi, ili gotovo svi, Štrumpfovi uživaju u vožnji… No zli čarobnjak Gargamel to sazna i počne Štrumpfovima praviti probleme…
Smurflings spase Štrumpfove od Gargamela i oni na vrijeme stignu na proslavu prve Štrumpfićeve riječi. Štrumpfić izgovori svoju prvu riječ.


47. i 48.ep - 18. prosinca

Štrumpfovi su na rajskom otoku u Pacifiku. Zapravo i nije baš rajski jer je na njemu aktivni vulkan gdje Hrga riskira svoj i Štrumpfetin život.
Hrga ima mnogo kvaliteta: muževan je, šarmantan, ima osmijeh koji obara s nogu i zgodnu tetovažu na ruci. Možda će se upravo zato u njega zaljubiti velika ženka orangutana koja živi u džungli.
Štrumpfovi stižu u Camelot gdje se događaju tužne stvari: podmukli Morgan Le Fay ukrao je Excalibur, čarobni mač kralja Artura, te je čarobnjaka Merlina, kralja Artura i Lancelota pretvorio u bespomoćne žrtve.


49. i 50.ep - 19. prosinca

Nedostatak dobrog odgoja dovodi do nevolja pa ogorčeni vodeni duh pretvara Štrumpfa Snappyja u ribu, nakon čega stiže čamac pun ribara s mrežama!
Nitko ne vjeruje Štrumpfu Hrgi da je vidio golemu zmiju u škotskom jezeru. Poslije mu ne vjeruju ni da je vidio zlog Gargamela u kiltu.
Škotska, kao što svi znamo, vrvi duhovima koji opsjedaju dvorce. Štrumpfovi upoznaju izgubljenu dušu staroga gajdaša koji ih zamoli da mu pomognu vratiti ukradenog konja.


51. i 52.ep - 20. prosinca

Crveni pijesak Australije krije mnoge misterije. Štrumpfovi riješe važnu zagonetku dok pokušavaju spasiti Smoogleovo pleme od čarolije opakih Pješčanih čarobnjaka.
Štrumpfovi istražuju drevni Japan, no zarobi ih zli nindža Rat. Samo Trapavi i Smoogle uspijevaju pobjeći. No kako mogu spasiti Štrumpfove od prvaka u karateu s crnim pojasom?
Mudrog i opreznog Papa Štrumpfa, bez kojega bi mala plava stvorenja bila bespomoćna, u drevnom Japanu ugrizao je kukac. Papa Štrumpf je od ugriza zaspao, a da bi ga probudili, Štrumpfovi kreću na putovanje.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju