Superheroj koji će spasiti svijet od kriminala.

4.ep. - 20. kolovoza
Sastanak odbora prekida Pterodax, tročlana skupina bivših agenata KGB-a koju predvodi Sergej (James Marsters) i koji u zgradu upadaju kroz prozor. Oni su dobro opremljena organizacija koja se koristi soničnim mini-topovima, fluoroskopskim naočalama i nose teški oklop. Usto trio i leti s pomoću raketnih naprtnjača. Na sveučilištu Empire Stateu Harry Osborn (Ian Ziering), Mary Jane Watson/Mj (Lisa Loeb) i Peter Parker (Neil Patrick Harris) provode bezbrižno popodne gledajući kroz Harryjev dalekozor. Peter pritom uoči Pterodax kako upada na sastanak i odjuri spasiti situaciju pod krinkom Spider-Mana. Dolazi na vrijeme spriječiti ih da detoniraju eksploziv kako bi raznijeli sef u kojem se nalaze prototipovi hiperdijamanata. Uspijeva ih poraziti, Peter se zatim upućuje na TV-postaju Empire 1 kako bi im prodao snimku Spider-Mana.

5.ep. - 21. kolovoza
Spider-Mana (Neil Patrick Harris) je zloglasni Kingpin (Michael Clarke Duncan) prijevarom nagovorio da ukrade superčip TX-1 koji može provaliti kriptiranu povjerljivu satelitsku komunikaciju između financijskih tržišta. Kingpinovi pomoćnici, prerušeni u agente FBI-a, nagovore Spider-Mana da ukrade čip mafiji i vrati ga FBI-u. Kao nagradu za to domoljubno djelo obećaju mu da će objaviti kako im je upravo on pomogao te će tako popraviti njegov prilično loš imidž. Naravno da će to domoljublje naštetiti Peterovu društvenom životu.

6.ep - 22. kolovoza
Prekoputa sveučilišta Empire Statea nalazi se stambena zgrada Villeroy Towers koja je predviđena za rušenje. Studenti su se solidarizirali sa stanarima te zajedno protestiraju. U trenutku kad se čini da će stanari izgubiti bitku za svoje domove, primaju anonimnu donaciju u iznosu od milijun dolara. Velikodušna donacija poklapa se s krađom vrijednog dragulja iz muzeja Metropolitana. Spider-man otkriva da je za krađu odgovoran Turbo Jet (Harold Parino), suvremeni Robin Hood opremljen mlaznim pogonom iz kućne radinosti. Iako krade od bogatih kako bi dao siromašnima, krađa je ipak zločin te se Spider-Man suočava s Turbo Jetom.

7.ep. - 23. kolovoza
Peter Parker (Neil Patrick Harris) održava ravnotežu vodeći tajni život pod alter-egom Spider-Mana i time se žrtvuje više od većine ljudi. Ovo jutro nije ništa drukčije, balansira studentski i društveni život koji je u punom cvatu te usput ide iz jedne u drugu herojsku avanturu spašavanja. No ne može se spasiti od Christine, nove partnerice u labosu iz psihologije. Ona je vrlo darovita studentica, no i prilično osebujna znanstvenica koja je fanatično opsjednuta Spider-Manom. Uvjerava Petera da je izumila savršen uređaj koji će im donijeti odličnu ocjenu iz kolegija. Riječ je o ESP-kruni, demonstrirat će njezinu funkciju tako što će pročitati Peterove misli. Prilikom demonstracije dođe do kvara i kruna joj potrese mozak strujom.

8.ep. - 24. kolovoza
Peter Parker (Neil Patrick Harris) dodatno zarađuje radeći honorarno u laboratoriju za svog profesora Doca Connorsa (Rob Zombie) koji je znanstvenik svjetskoga glasa. On proučava gmazovski DNK i njegove sposobnosti regeneracije. Connorsu je osobno to vrlo važno jer je mnogo godina prije izgubio ruku u nezgodi u Oscorpu. Istodobno se približava prva obljetnica smrti Normana Osborna, zato Harry Osborn (Ian Ziering) nevoljko moli Petera i Mary Jane Watson/Mj (Lisa Loeb) za pomoć pri sređivanju očevih osobnih stvari. U međuvremenu si Doc Connors u laboratoriju potajno ubrizga gmazovski DNK. Nakon toga mu izraste nova ruka, no dolazi i do neželjene nuspojave – Doc Connors pomalo se mijenja u bijesnog i osvetoljubivog gmaza.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju