Nova TV na ekran vraća legendarne Pokemone!

(Pokemon Black and White), 2011., crtana serija

Redatelj: Junichi Masuda
Tonska obrada: Project 6 studio

Peta, nova generacija Pokemona dolazi na male ekrane. Svoju premijeru su ovi crtani junaci imali u Japanu 2010. godine. Radnja prati putovanje mladog trenera Pokemona kroz regiju Unova i njegovu borbu protiv drugih trenera i kriminalne organizacije Team Plasma. Nova regija, novi prijatelji, novi izazovi i potpuno novi Pokemoni oduševit će najmlađe gledatelje.

Ash odlazi u regiju Unova u kojoj otkriva Pokemone koje nikada prije nije vidio. S Pikachuom i novim prijateljima, Iris i Cilanom kreće na putovanje, ali treba sakupiti veliki broj Pokemona kako bi pobijedio voditelje dvorana, sakupio bedževe i postao Pokemon majstor.

O FENOMENU POKEMONA
- Djeca su upućivala pisma predsjedniku Clintonu pišući o tome kako ime je Pokémon najdraži televizijski crtić
- 1998. godine više je ljudi kupilo Pokémon nego bilo koju igricu za Sonyjev PlayStationTM.
- Pokémon Pikachu postao je omiljeni elektronički ljubimac kojeg vlasnici mogu izvesti u šetnju parkom bez ikakve brige da moraju za njim čistiti
- diljem svijeta održavaju se Pokemon turniri

LIKOVI:
Ash Kerchum glavni je junak ovog serijala. Dolazi iz gradića Palleta u regiji Kanto. Životni mu je san da postane najveći Pokemon Majstor na svijetu. Ash iz sezone u sezonu luta iz regije u regiju i stalno susreće nove Pokemone, ali ma koliko mu bilo drago družiti se s njima, najdraža rečenica mu je: 'Pikachu, ja biram tebe!' Ovaj put Ash dolazi u regiju Unova te se, ni ne znajući, već na samom početku susreće s legendarnim Pokemonom Zekromom. Pikachu je Ashov najdraži Pokemon i njegov najbolji prijatelj.

IRIS
Pomalo divlja djevojčica koja se voli penjati po drveću, njihati na lijanama, jesti voće i koja svog Axewa nosi oko vrata ispod duge crne kose. Iris je pomalo praznovjerna i uvjerena u svoje paranormalne sposobnosti, pa se često zna posvađati s Cilanom koji sve pojave pokušava znanstveno objasniti. Axew je Pokemon zmajskog tipa neiskusan i nespretan u borbama kao i Iris, pa njih dvoje zbog toga upadaju u smiješne situacije.

CILAN
Pokemon Znalac i jedan od trojice voditelja dvorane Striaton. Druga dvojica su njegova braća Chili i Cress. Oduševljen Ashovom suradnjom i brigom za Pokemone, Cilan odluči krenuti na putovanje s Ashom i Iris i postati još bolji Pokemon Znalac. Cilan voli kuhati i sve svoje impresije pretvara u okuse i arome. Pansage je Pokemon travnatog tipa i Cilanov glavni pomagač, ne samo u borbama, već i u pripremanju jela.

BURGH
Voditelj dvorane Castelia, ljubitelj je prirode i Pokemona buba tipa. Burgh je umjetnik u stalnoj porazi za inspiracijom, pa i svi njegovi postupci sliče na predstavu ili recital. Ambijent u kojem se nalazi dvorana Castelia je botanički vrt.

BIANCA
Bianca je pomalo nespretna, glasna i jako neuredna djevojčica koja stiže iz gradića Nuveme noseći Ashu pošiljku od profesorice Juniper.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju