Negdje daleko u malenoj kući pored pruge stanuje malena ali vrlo nemirna djevojčica po imenu Maša.

1. sez., 1.-2. ep. - 5. studenog

Negdje daleko u malenoj kući pored pruge stanuje malena ali vrlo nemirna djevojčica po imenu Maša. Ona se obožava igrati sa životinjama ali životinje time nisu baš oduševljene i stalno se skrivaju pred Mašom. Jednoga dana Maša odlazi u šumu i tamo nalazi udobnu kućicu u kojoj stanuje Medo, koji je baš u tom trenutku otišao na pecanje. Vrativši se s pecanja, pronalazi kućicu u neredu kojemu je uzrok mala djevojčica i koja je njegov krevet pretvorila u trampolin. Medo se trudio na sve načine riješiti dosadnog gosta a kada je napokon uspio obuze ga je tjeskoba. Što li će biti s malom djevojčicom u mračnoj šumi. Požurio ju je pronaći i nakon što je bezuspješno pretražio cijelu šumu, pronašao ju je opet u svojoj kući.

Stiže jesen i Medo se priprema za zimski san zabarikadiravši se u kuću. No, to ne može spriječiti Mašu da uđe i napravi nered po kući probudivši roj pčela. I kada su napokon sve njezine ludorije prestale i Medo joj skuhao kašu, Maša je zaspala.


1.sez., 3.-4. ep. - 6. studenog

Medo toliko voli Božić da se probudio samo da bi ga proslavio. Lijepo je počistio cijelu kuću, ukrasio božićnu jelku i čekao Djeda Božićnjaka da stigne. No, kada umjesto Djeda dođe Maša praznici se pretvore u katastrofu: jelka je spaljena, ukrasi razbijeni a i Djed Božićnjak nastrada. Kako stanovnici šume ne bi ostali bez svojih darova, Maša i Medo će se potruditi da srede stvari i proslave Božić kao nikada do sad.

Pao je snijeg i Medo odluči Mašu naučiti kako da raspozna sve te tragove životinja u snijegu. Maša je sve samo ne pažljivi učenik i to izluđuje Medu ali na njegovo veliko iznenađenje, neki od odgovora i nisu tako daleko od istine kako je on mislio.

>>>> Maša i Medvjed, 8. studenog

 


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju