Nakon stoljeća opustošene zemlje nada se probudila Gormiti su se vratili kako bi povratili život na otok. Započinje epska bitka između dobra i zla u crtanoj seriji 'Gormiti' na Novoj TV!

(Gormiti “The Invincible Lords of Nature), Italija, 2004, crtana serija

Redatelj glasova HR verzije: Igor Fabris
Urednik originala: Roberto Stefanini
Glasovi: Marko Jelić, Ante Odić, Igor Fabris

Priča o Gormitima počinje na udaljenom otoku u dalekoj prošlosti. Gormiti su bili miroljubiv narod koji je od davnine nastavao otok Gorm. Pod vodstvom Starog Mudraca, čuvara tajni i magije, živjeli su skladno u svom selu podno Vatrene Planine, ogromnog, uspavanog vulkana koji mirnim Gormitima nikad nije predstavljao opasnost. Barem ne do sada kada je u tisućljetnom gnjevu Vatrena Planina napokon eksplodirala. Nekad bogata zemlja, prepuna zelenila, pretvorila se u crnu izgorjelu pustoš, a u toj pustoši pojavila su se čudna stvorenja koja je od same lave oblikovao Magor, Gospodar Zla. Ova vatrena stvorenja sama su sebe prozvala Gospodarima Lave i zavladala otokom Gormom. Proročanstvo se obistinilo. '...Iz dubine, uzdići će se zlo. Ono će uništiti zemlju, ali dobro će se vratiti i boriti protiv sudbine gore od smrti...'

Prolazila su stoljeća, a Gormiti plemena Lave vladali su Gormom bez ikakvog otpora. Međutim bez duša svojih protivnika, oni su gladovali. Njihova zla energija polako je kopnjela, a Magorov trijumfalni smijeh pretvorio se u prezrivo frktanje. Vlastita ga je zloća pobijedila, no Magor nije imao namjeru dopustiti takav razvoj događaja pa se vratio u dubinu Vatrene Planine da bi čekao pogodni trenutak za konačan napad na otok Gorm, kako bi zauvijek postao njegov.
Pripadnici plemena Lave su jedan za drugim slijedili Magora i također vratili se u vulkan, ostavivši otok Gorm napuštenim i beživotnim. Stoljeća su i dalje prolazila, a Stari Mudrac je i dalje čekao, skriven je oplakivao prijatelje koje je izgubio. Legenda kaže da su se njegove suze pretvorila u magičan plavi kamen, nazvan Oko Života, simbol koji ga je nadahnuo da ustraje u ponovnom stvaranju Gorma i njegovih stanovnika. Stari mudrac iskoristio je prirodne elemente kako bi ponovno stvorio svoje izgubljene prijatelja i ponovno oživio civilizaciju Gormita.

Kombinirajući elemente sa svojim magičnim moćima, stvorio je četiri različita plemena: Šumske Gormite - mudre i otporne zaštitnike šuma, Nebeske Gormite - čuvare oblake, okretne i vješte poput ptica, Morske gormite - ranike mora lukave i brze poput riba, Gormite Zemlje - snažnu i pravednu djecu Majke Zemlje. Mudrac je bio zadovoljan učinjenima, ali je jako dobro znao što se spremalo u dubinama Vatrene Planine i znao je da će se to vratiti i ponovno pokušati uništiti njegove Gormite. Zbog toga je odlučio stvoriti Gospodare. Veći i moćniji od Gormita, Gospodari su stvoreni u punoj veličini, ali bez sjećanja i zatim poslani da vladaju svaki svojim plemenom. Ipak, gospodari nisu bili obične tvorevine, iza njihove snage skrivala se ljubazna suosjećajna duša, spremna živjeti i umrijeti za svoje pleme.

Magorova se zla magija u dubinama Vatrene Planine oporavila i ojačala, jer Magor ne može preživjeti bez energije Gormita. Zato je skovao zao plan s namjerom da se ovaj put ne samo porazi svoje neprijatelji, već i da pokori za cijelu vječnost. Svoju sudbinu Magor nije prepustio samo plemenu Lave, već je na sva sela na otoku Gormu bacio crnu čaroliju, stvorenu da rat preokrene u njegovu korist. Ova čarolija nije stvorena samo za uništenje Gormita, već i za uništenje njihove sposobnosti da razlikuju prijatelja od neprijatelja. Gormiti iz svih sela izgubili su međusobno povjerenje i započeli međusobno ratovati. Još jučer bili su prijatelji, a danas su u borbi na život i smrt.

Tako je započeo Veliki Rat. Gormiti Šume, Neba , Mora i Zemlje sukobili su se s Gormitima Lave i Vatre, ali i međusobno. Dobra plemena vjerovala su da je osvajanje vulkana jedini put do pobjede, dok su Magorova zla plemena tražila totalnu dominaciju nad dobrim Gormitima, u skladu s planom svog zlog vođe.

LIKOVI:

Zemlja
Geo-gospodar moći, Slijepi Bijes, Epicentrik, Gravitu snažni, Neumoljivi Tragač, Čelična Leđa, Krt Rovač

Lava
Lavio-gospoda terora, Strašnozlik, Anonimni Multioblik, Mastodont, Rastaljeni Moćnik, Plamenobacač, Plameni Anđeo

Nebo
Noćnik-gospodar neba, Okrutni Zaštitnik, Magični Izvidnik, Neuhvatljivi Probadač, Hipno Ćuk, Usamljeni Orao, Čelični Kljun

Vatra

Magmion-gospodar zla, Kokrutni Paučnjak, Hvatač Misli, Kukcoid, Elektrikon, Vatreni Čekić, Vrišteći zaštitnik

More
Polip-gospodar mora, Drevna Meduza, Nemilosrdna Mantra, Okac Morski Grof, Mlat Predator, Hvatač Strašni, Rak

Šuma
Drmun-gospodar šume, Smrtonosni Bič, Brzi Imitator, Mudri Razarač, Razbojnik, Otrovni Lovac, Grmolovac
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju