Svakog vikenda u jutarnjim satima NovaTv dokazuje da nije zaboravila na najmlađe. Na programu se nudi mnoštvo crtanih serija od kojih neke imaju i dukativni karakter. Vrijeme je da saznate nešto više o njima!

Gospodin Magoo – Klasici crtanog filma uspješno se vraćaju u ovoj polusatnoj crtanoj seriji iz 1999. godine čiji je producent Jerry Beck. Dobitnik Oscara, Gospodin Magoo, kultni je vođa galerije likova među kojima su i Vrana i Lisica, inače preteče Ptice trkačice. Tri priče stavljene u jednu epizodu vraćaju nas u pedesete godine kada je cvala industrija crtanog filma. Magoo je bio nominiran za čak 18 oscara, od čega je naposlijetku uzeo tri zlatna kipića.

Chuggington – Vodimo vas u srž dječje mašte gdje živi zemlja Chuggington u kojoj su vlakovi oživjeli. U ovom čarobnom svijetu voze pomoću motora, tako da ima nekoliko vrsta popularnih „Chuggera“, od aerodinamičnih i super brzih vlakova pa sve do trolejbusa i starih parnih lokomotiva. U zemlji postoje tri lokomotive koje druge podučuju vožnji tračnicama: Vili (pomalo bahata crvena lokomotiva), Borna (teretni vlak) te Koko (brzi vlak). Sav okoliš u seriji je računalno generiran, tako da su mogućnosti za putovanja beskonačne.

Timmy Time – je jedna od onoh serija za najmlađe koje ne nude samo zabavu, već i eduakciju. S prikazivanjem je počela prije dvije godine u Velikoj Britaniji, a odnda je osvojila srca mnogih mališana diljem svijeta. U ovoj seriji, Timmy i njegovi prijatelji uče kako dijeliti, stjecati prijatelj i nositi se s greškama. Sve to rade po udnim okom svojih brižnih profesora.

Bumba – je cirkuski klaun koji uspješno zabavlja najmlađe gledatelje. Sa svojim prijateljima Nanadu, Pantufom, Tumbijem, Kiwijem i Poppom izvodi razne trikove. Također, serija je edukativnog karaktera, s obzirom da kroz Bumbine trikove i cirkuske vještine djecu podučavaju brojevima i slovima. A svi smo svjesni da su naši mališani najzadovoljniji kad uče kroz igru i zabavu.

Ben 10: Alien Force – Omnitrix je ime naprave do koje stiže sasvim običan dječak Ben. Omnitrix je nešto nalik ručnom satu kojeg se teško može skinuti kad ga se jednom stavi, a u sebi sadrži 10 likova vanzemaljaca u koje se Ben može pretvoriti. Serija ima mnogo likova, dobrih, zlih, jakih, slabih koji svi zajedno čine doru priču. Sasvim dovolja preporuka za gledanje još jedne serije gdje dobro na kraju pobjeđuje.

Peppa – Priča o obitelji praščića čije je srce i duša Peppa. Serija je nastala 2005. godine i jedna je od najboljih predviđenih za predškolsku dob. Sama Peppa je pomalo neposlušna mala praščica koja se voli igrati, uređivati i biti brižna sestra svom mlađem bratu Georgu. Međutim, kao i svakoj maloj svinjici, najveći joj užitak ipak predstavlja valjanje po blatu uz smijeh i roktanje.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju