U samom srcu dječje mašte živi zemlja Chuggington u kojoj su vlakovi oživjeli.

(Chuggington), 2008, VB, crtana serija
Sinkronizirano na hrvatski jezik, 52 nastavka

Režija: Sarah Ball
Autori: Lorelei King, Rachel Murrell
Glasovi: Zoran Pribičević, Hana Hegedušić, Frano Mašković, Dunja Faj, Nera Stipičević

Tri lokomotive početnice zvane 'vježbenici' uče voziti tračnicama i obavljati osnovne zadatke. One su: Vili, nadobudna i ponekad nagla crvena lokomotiva, Borna, lojalni i robusni teretnjak te Koko kojeg njegova brzina i odvažnost često dovode u neprilike. Radi se zapravo o animiranim izdanjima američke, britanske i japanske lokomotive 1960-ih godina. Sav okoliš u ovoj crtanoj seriji je računalno generiran, pa nudi beskonačne mogućnosti za putovanje i istraživanje, a sve to iz vrlo dinamičnih perspektiva.

Chuggington je kreativno ostvarenje Ludoruma, londonske medijske tvrtke posvećene razvoju visoko-kvalitetnih dječjih programa. Vodstvo tvrtke i njegov kreativni tim imaju bogato iskustvo u stvaranju nekih od svjetski najpopularnijih i najedukativnijih crtanih serija poput 'Tomice i prijatelja' i 'Graditelja Boba', koje su najmlađi hrvatski TV gledatelji upoznali i zavoljeli upravo na Novoj TV. Namijenjena djeci od 3 do 6 godina starosti serija 'Chuggington' je premijerno prikazana 22. rujna 2008. na britanskom BBC-ju, a od tada se prikazuje na 137 svjetskih televizija.

'Vjerujemo da su dječji umovi beskrajno skloni oblikovanju, posebno od rođenja do njihove 5. ili 6. godine, i to osobito kada se radi o normama društvenog i emotivnog ponašanja. Zato smo pokušali u svaku epizodu suptilno ugraditi važne životne pouke', kažu autori ove serije. Chuggeri tako uče vrijednosti odanog prijateljstva, iskrenosti, pažljivog slušanja, ustrajnosti u nedaćama, važnosti dovršavanja započetog, rješavanju sukoba bez nasilja te brojne druge životne vrijednosti. Poput ljudi imaju prave karakterne vrline i mane. Kroz sve svoje pustolovine te vrline nastoje koristiti za dobrobit čitave zajednice Chuggingtona, dok se u isto vrijeme bore protiv svojih sitnih slabosti. Dok uče, ove tri slatke lokomotive uvijek se dobro zabavljaju, a putujući tračnicama Chugingtona pronalaze razumijevanje i prijateljstvo.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju