Jazmine je voditeljica Ujedinjene Crkve Djedice i zato je silno uzbuđena jer se bliži Božić i dolazak Djeda Mraza.

7.-8.ep., 24. travanj

Jazmine je voditeljica Ujedinjene Crkve Djedice i zato je silno uzbuđena jer se bliži Božić i dolazak Djeda Mraza. No njezino se uzbuđenje pretvara u užas. Dok Jazmine u trgovačkom centru u Woodcrestu slavi njegov dolazak, Djedicu napada nasilnik. Ispostavlja se da je to nitko drugi, nego Riley Freeman. Nitko ne zna da je on Napadač Djedice pa mu on piše prijeteće pismo u kojem se žali što nije dobio skupe kotače za auto koje je tražio.
Nakon što mu nastavnik Ooberwitz daje potpunu umjetničku kontrolu, Huey pristaje režirati godišnju školsku božićnu predstavu. Planovi se množe, a Ooberwitz je zabrinut kada vidi koliko je daleko Huey spreman otići kako bi ostvario svoju kreativnu viziju. Angažira Quincyja Jonesa za glazbenog urednika. No kada Huey uhvati glumce kako se zafrkavaju, gotovo ih sve otpušta i namjerava sve početi iznova s najboljim holivudskim glumcima.
Lov na Napadača Djedice nastavlja se. Ujak Ruckus navlači kostim vilenjaka i tako zamaskiran štiti novog Djeda Mraza u trgovačkom centru. Riley još želi osvetu i drži ga na nišanu svojeg zračnog pištolja. Nastaje kaos i novi Djedica za dlaku uspijeva pobjeći. U međuvremenu, unatoč prosvjedima zbog visokih troškova produkcije, Huey i Quincy pozivaju Samuela L. Jacksona, Reginu King i Aliciu Keyes. Zanemaruju zabranu ravnatelja da uzmu crnca da glumi Isusa te postavljaju hvaljenu predstavu koja će Ooberwitza stajati posla. Napokon, kad ga angažiraju da zamijeni Djedicu u trgovačkom centru, Ujak Ruckus mora tješiti razočaranu Jazmine.

Kako bi imao koristi od Djedovih groznih sunčanih naočala, Riley glumi da je slijep. Javlja se u emisiju Pimp My Ride kako bi voditelj Xzbit nekako preuredio njihov obiteljski auto Dorothy. Xzibit pristaje i dolazi raditi na staroj krntiji, a Riley lukavim potezima sve to skriva od Djeda dok od voditelja skriva da starac zapravo dobro vidi. Djed ipak saznaje istinu, ali Dorothy je potreban ozbiljna obnova pa podupire Rileyjevu laž. U međuvremenu, Hueyju se ta obmana gadi, što privlači fantoma koji sebe naziva Bijela Sjena.
Djed i Riley ne vjeruju Hueyju da ga prati tajni agent te s nestrpljenjem čekaju isporuku preuređene Dorothy. Riley mu predlaže da uzme neko opakije ime, a Djed shvaća da se njihova bezazlena laž otela kontroli. Dolazi im ekipa emisije Extreme Makeover Home Edition kako bi sagradila novo krilo na „slijepčevoj“ kući za koju Riley tvrdi da je ujedno i sklonište za beskućnike. Iako Huey uporno odbija prihvatiti obmanu, mogućnost da dobije seksi gajbu samo za sebe previše je za Djeda. Tom i Jazmine sudjeluju u prijevari, u nadi da će ostvariti karijere u show businessu.
Huey tvrdi da se treba suočiti s činjenicama, a istodobno govori da viđa neuhvatljivu Bijelu Sjenu. Djedovu kuću uništavaju pa on od Rileyja traži da prekine prijevaru, barem dok ne vidi Dorothy. U cijelom tom kaosu otkriva se da Djed ipak vidi. Otkrivanje istine zaustavlja radove na polurazrušenoj kući, a Xzibit iz suosjećanja Djedu nudi ključeve auta, ali ne besplatno. Na kraju Huey zaključuje da je Bijela Sjena samo plod njegove bujne mašte, a Riley i Djed se iz uništene kuće sele u udobnost njihova novog auta.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju