Priča o robotu koji je u misiji širenja pravednosti između ljudi i robota u svijetu. Ne propustite crtanu seriju 'Astro Boy' na Novoj TV!

(Astro Boy), Japan, 2003., crtana serija
50 nastavaka

Redatelj: Genndy Tartakovsky
Autor: Tezuka Osamua
Glasovi: Makoto Tsumura, Candi Milo

'Astro Boy' je priča o dječaku robotu koji je kopija preminulog sina Dr. Tenma. Uskoro mladi Astro Boy postaje pravi super heroj.

Prvotno namijenjen za čuvanje tajni, moćni robot Astro s vremenom postaje heroj koji se bori za pravdu i mir u stvorenom svijetu robota i ljudi. Astro nikada nije mogao nadomjestiti prazninu u srcu njegova stvaratelja kao ni čežnju za poginulim sinom. Iz tog razloga znanstvenik ugasi Astra, spali Ministarstvo znanosti te pobjegne.
Nakon nekog vremena malenog robota otkrije doktor O'Shay, novi upravitelj Ministarstva znanosti kome Astro postaje najveći saveznik. Doktor robotu pruži dom i obitelj te ga upiše u školu.

Trenutno živeći pod skrbništvom pažljiva O’Shaya, Astro uočava koliko je zapravo jak i sposoban letjeti brže od zvuka. Astro ima oštar osjećaj za pravdu i temperamentan je. Astro kreće u borbu protiv svog stvoritelja, sada zlog doktora Tenma. Naime robot ima veliki zadatak, a to je pronaći svoju sestricu Zoran koju je stvorio O'Shay kako Astro ne bi bio usamljen.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju