Kuhanje je IN: Čokoladna lava koja se topi u ustima
9.2.2019 / 09:10 / Zanimljivosti
Sanja Doležal priprema savršeni kolač od čokolade od samo nekoliko sastojaka: čokolade za kuhanje, maslaca, jaja, šećera i brašna koji je pečen za 13 minuta!

Otopiti čokoladu za kuhanje i margarin za kreme od slatkog vrhnja.

Umutiti jaja sa šećerom i vanili šećerom. Umućenim jajaima polagano dodavati rastopljenu čokoladu. I na kraju brašno.

Ako nemate kapule, „lava cake“ možete ispeći u šalicama koje ste stavili u tepsiju. Šalice namastiti margarinom i umjesto brašna posipati ih kakaom kako bi ih poslije lakše izvadili.
Peći 13 minuta na 200° C kako bi iznutra ostali tekući.

Sastojci za ovaj čokoladni užitak su:

Za potpuni užitak „Lava cake“ poslužite sa sladoledom od vanilije. Dobar tek!
Cijeli postupak pripreme lava cakea:
Propuštene epizode pogledajte na novatv.hr