Učimo uz narančastog kamiona Žara i njegovog vozača AJ-a.

'Žar i čudovišni strojevi' kanadska je interaktivna i edukativna animirana serija čiji je glavni fokus poučavanje najmlađih gledatelja o STEM-u – području koje kombinira znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.

U središtu animirane serije je Žar, narančasti kamion-čudovište, i njegov mladi, ali pametni vozač A. J. Oni žive u svijetu koji nastanjuju mnoga slična bića, uključujući i njihove prijatelje kamione Starla, Stripesa, Zega i Daringtona. Njihova prijateljica je djevojka po imenu Gabby, koja je mehaničarka koja može popraviti bilo što. Svaki nastavak također prikazuje i Crushera, plavi kamion koji vara u utrkama. Crushera gotovo uvijek prati i zeleni automobil po imenu Pickle. Usprkos tome što Crusher u svakoj utrci pokušava varati uz pomoć svojih sivih robota, A. J. i Gabby uvijek uspiju proći kroz njegove zamke i pobijediti ga u posljednjoj sekundi.


 

Likovi:

Žar je narančasto-crveno čudovište koje je dobronamjerno, lojalno i hrabro. Kao jedan od glavnih protagonista, on je trkač broj jedan u Axleu.

A. J. najbolji je Žarov prijatelj i vozač, osmogodišnji stručnjak za znanost i tehnologiju.
Gabby je poznata mehaničarka koja popravlja kamione kada su oštećeni.

Darington je nespretni, ali neustrašivi plavi kamion čudovište koji voli razne akrobacije.
Zeg je polu-bogomoljka, polu-čudovište kamion sa životinjskom sklonosti. On ima kratki vokabular i ima tendenciju da govori o sebi u trećem licu.

Stripes je prugasti kamion sa sposobnostima tigra kao što je visoki osjećaj mirisa i uvlačenje kandži u njegovim gumama.

Starla je ljubičasti kamion, stručnjak za spajanje i govori s debelim južnim naglaskom. Ona vodi farmu izvan grada.

Crusher je Žarov i A. J.-ov suparnik i glavni antagonist serije. On je djetinjast, čeznutljiv, egoističan.
Pickle je zeleni čudovišni kamion koji je Crusherov pomoćnik usprkos Crusherovoj ravnodušnosti prema njemu. On ima tendenciju gledati na svjetliju stranu stvari i vrlo je šašav.
 

Pustolovine narančastog kamiona i njegovih čudovišnih prijatelja pratite od ponedjeljka do nedjelje na Novoj TV!
 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju