Iva oduševila s tortom, a Danijel pobijedio u Testu osjetila! Dino: „Mene je stvarno teško impresionirati, a neki od vas su mi uspjeli zatvoriti usta“

U prvom izazovu u MasterChef kuhinju u koju su ušli samo najbolji kuhari amateri, Iva Pehar osvojila je naklonost žirija svojom tortom, a kandidat Danijel Živković pokazao se kao najbolji u drugom izazovu koji ih je ondje dočekao – u prepoznavanju komada mesa.

Prvi zadatak u MC kuhinji bio je napraviti Jelo s potpisom, s kojim su kandidati trebali predstaviti svoju osobnost, sposobnost i kulinarsku vještinu. Najuspješnija među njima je bila Iva koja je zaključila da je njezino reprezentativno jelo ono koje uvijek sprema svome ocu: „Odlučila sam se raditi desert jer to zaista volim raditi, to sam ja i desert koji sam odabrala je zapravo najdraža torta mog tate“ i čini se kako Iva nije pogriješila, a njezin uradak Dino je pohvalio riječima: „Ovo ti je lijep minimalistički tanjur“.

Dok je Iva odmah znala što će prezentirati žiriju, Danijel se odlučio na jelo s lososom kojega nikad prije nije pripremao. „Mango, losos, pistaccio, što radiš ti?“ upitao ga je Dino, na što mu je Danijel odgovorio kako je u ovom izazovu odlučio sam sebi dodati jedan izazov pa je iz tog razloga odabrao namirnice koje nikada nije koristio. Radovan mu zamjerio što je servirao jelo koje nije nikada pravio te mu poručio:„Ovdje nisi niti malo ti!“

Naspram Danijela, Dario je kuhao na sigurno, a žiriju je servirao hobotnicu koja mu je oduvijek bila draga i kako kaže, želio je to napraviti na svoj način. „Mama mi je kuharica, ali nisam najviše naučio od svoje mame u kuhanju jer ipak je tu bila i moja baba. Mada me uvijek kritizirala da nešto fali, ali nema veze, za mene je to uvijek dobro“ Iako je bio siguran u svoj odabir, Dino mu je poručio kako od njega očekuje da bude mrvicu urbaniji te dodao: „Ovo su jela koje bih očekivao od čovjeka koji je na zalasku svoje ne baš pretjerano uspješne kuharske karijere“ . Sličan komentar dobio je i Valerio koji se uzdao u svoj tanjur: „Ovo je solidan rižoto i ništa dalje. Ovo meni spada u neku pizzeriju na rubu grada u Frankfurtu kojega drži neki Talijan koji kao eto nešto kuha“.

„U trenutku kad je Dino probao moje jelo, kad je polizao prste ja sam bila najsretnija na svijetu“ , izjavila je Martina čijim je tanjurom žiri bio izuzetno zadovoljan. Zvjezdana je dobila kompliment da je njezino jelo bolje nego što se dobije u većini meksičkih restorana u Hrvatskoj, ali joj je žiri ipak zamjerio manjak karaktera u prezentaciji.

Mišel je isto tako dobro prošla kod žirija koji joj je zamjerio prenakrcan tanjur, dok je Anti i Dini žiri poručio da porade malo na prezentaciji jela, a Robertu da se više potrudi.

Emilija se odlučila na rizik koji joj se na kraju nije isplatio. „Ne znam gdje si vidjela da se lignja puni narančom. Ovo je strašno!“ prokomentirao je Andrej, dok je Radovan dodao: „Ovo je za mene svetogrđe. To je uništavanje lignje“ .

Josip je također dobio poduku da se morski plodovi ne rade na način koji je prezentirao.

Dok je u kuhinji napravio nered za sobom, Oskar je žiriju donio tri tanjura od kojega se žiriju svidjela jedino riblja juha. Elenin tanjur Dino je komentirao: „Ne razumijem zašto, ali ja sam dosta liberalan“, dok je Ivani poručio: „Ovo s brokulicom je super tehnika gdje se vidi da ti nešto znaš, ali ovo sve zajedno ne.“

U pripremi jela, Ratko je uložio dosta truda te na jednom tanjuru donio osam vrsta hrane. Oko njegovog jela lomila su se koplja žirija. Dok mu je Radovan ocijenio jelo kao ''kič i bezobrazluk'' te dao sugestiju da mu je pola toga na tanjuru već puno, Dino mu je poručio: „To je mrak, to je super, to je već napredni način razmišljanja i drago mi je zbog toga.“

Na kraju kušanja Dino je izjavio kako je velika većina kandidata pokazala zavidan učinak, a kao najbolji istaknuli su se Elena, Iva, Dina, Martina i Ratko.

„Toliko su me nahvalili da sam bila u šoku. Napravila sam ono što se od mene očekivalo i ja sam tu dala sebe!“ komentirala je Iva. Ivana je zaključila kako je lijepo kad je netko među izabranima, ali da ponekad treba i ostati iza kako bi dobio nogu da se poleti naprijed.

Ratko
, iako je izabran među najboljima, ipak je izjavio kako nema osjećaj da je dobio krila te ističe: „Dalo mi je veći osjećaj da sam pod većom lupom nego što sam bio do sad“.

Iva kao najbolja u prvom izazovu bila je nagrađena u sljedećem izazovu - Testu osjetila s dodatna dva boda. „Da mi je bilo imati Ivinu prednost, sad bih bio na konju, ali prednost se da nadoknaditi“ komentirao je Dario Ivinu prednost te dodao: „Vidim to meso svaki dan i ne znam što je. To je vrijeme, nervoza, stres“ .

Kao pobjednik iz izazova izašao je Danijel s najviše točnih odgovora. Zanimljivi su bili i odgovori u kojima su kandidati pačji batak zamijenili s pačjim butom, pileća prsa s pačjim, goluba za prepelicu, a jedan kandidat je kao odgovor ponudio krokodila.
Danijel je pobijedio i jako mi je drago. Stvarno sve pohvale jer poznavati toliko mesa bez prednosti je veliki uspjeh“ čestitala je Iva svome kolegi, ali i suparniku, a mi ćemo vidjeti hoće li Danijel znati iskoristiti ovu prednost u sljedećoj epizodi MasterChefa u kojoj će prvi natjecatelj napustiti show!

Ne propustite nove izazove u najpoznatijoj tv kuhinji ove nedjelje na Novoj TV!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju