Iako je iz prošle emisije iz drugog izazova Testa osjetila Danijel izašao kao pobjednik te tako bio nagrađen s malom prednošću pred ostalim kandidatima tako što je birao glavnu namirnicu, ipak tu prednost nije znao iskoristiti, pa je prvi natjecatelj koji je napustio show.

Iako je iz prošle emisije iz drugog izazova Testa osjetila Danijel izašao kao pobjednik te tako bio nagrađen s malom prednošću pred ostalim kandidatima tako što je birao glavnu namirnicu, ipak tu prednost nije znao iskoristiti, pa je prvi natjecatelj koji je napustio show.

„Iz MasterChef kuhinje odlazim sretan jer sam bio dosljedan svojim stilovima, svojim jednostavnim jelima i drago mi je da su jela bila ukusna“, komentirao je Danijel svoje ispadanje iz kuhinje.

Najbolji u sinoćnjoj emisiji bio je Robert, a njegov hamburger jednoglasno je proglašen kao daleko najkompleksnije i najbolje izvedeno jelo.„Ja sam računao to polako, korak po korak. Lijepo je. Zato smo tu da vidiš koliko si negdje u nečem dobar ili loš“ dodao je Robert. Četvrta emisija kandidatima je donijela nove izazove, a osim što su morali zasukati rukave i pokazati zašto su tu, jedni drugima postali su konkurencija.

Skuša, mljeveno meso i teleći vrat bile su tri vrste mesa od koje je Danijel morao odabrati jednu s kojom će kandidati kuhati. „Na najsigurnije sam išao upravo zato da opet bude neočekivano. Od mene su htjeli nešto neočekivano i dobili su neočekivano – najsigurniju namirnicu“, komentirao je Danijel čiji je izbor pao na mljeveno meso. Mišljenja natjecatelja su bila podijeljena. Dok su neki kandidati jedva čekali uhvatiti se u koštac s mljevenim mesom, drugi su muku mučili s idejom jela.

Prvo kušanje Danijela je koštalo Radovanove opaske da njegovo jelo ne prelazi ambiciju petnaestogodišnjeg ''kuharčića'', a s njim se složio i Dino te Andrej koji je dodao: „Nije neukusno, ali nije nešto ni fantaziozno“. Najboljim u izazovu pokazao se Robert koji je žiriju servirao hamburger te ih oduševio do mjere da mu je Dino poručio: „Ja bih više očekivao da ste mi ovo servirali kao jelo s potpisom, nego ono što ste servirali i sad nakon ovog, ja vam jedino mogu reći: nastavite rasti“, a Andrej mu se pridružio pohvalom: „Ja vam čestitam!“

Dok je cijelo vrijeme strepio da se žiriju neće svidjeti njegovo jelo, na kraju je Ratko dobro prošao, a Dino mu je savjetovao da ubuduće samo pripazi na omjer začina. Osim Ratka, i Mišel je malo pretjerala za začinima, no Dino joj je ipak poručio: „Super ti kuhaš!“

Nakon neuspješnih lignji punjenih narančom, ovoga puta Emilija se odlučila puniti povrće koje je ipak bolje prošlo kod žirija. „Prošli put si punila lignju, sad si punila povrće, očekivat ću ubuduće da se nešto drugo desi osim punjenog nečeg“- Dino nije propustio prokomentirati Emilijino jelo.

„Moram reći da je izuzetno dobro“, komentirao je Andrej Zvjezdanino jelo koja im je servirala rolice, a zadovoljni su bili i Martininim tanjurom premda joj nije ispalo onako kako je zamislila. „Trenutak kad je Andrej prepolovio jaje mi se svijet srušio“, dodala je Martina.

Iako su servirali jako ukusna jela, i Ante i Ivana dobili su kritike za prezentaciju. „Ovo je jedno od najružnijih jela koje sam ikad vidio u životu“, zaključio je Andrej nakon što je Ante donio tanjur pred žiri, dok mu je Dino poručio: „Sve u svemu, ovo je napredak i nastavi“.

Premda su ga ocijenili kao ukusno, Darijevo jelo je Andrej opisao kao kuhinju iz osamstotih godina te mu poručio „Vidjet ćemo koliko ćeš uspjeti opstati sa tim stilom u ovoj kuhinji“, a Dino se nadovezao: „Ajmo, vremeplov i piči! Dođi u 2015.! Može?“

Zanimljiva je bila i situacija u kuhinji u kojoj je Dino prepoznao svoje jelo na Ivinom tanjuru, dok ga je ona pokušavala uvjeriti da to jelo nije kopirala od njega, već da dolazi isključivo iz njezine glave. „Ako čovjek smatra da sam ja napravila njegovo jelo bez da sam ga vidjela, što bih ja onda tek napravila da sam ga zaista vidjela. To bi bilo vrhunsko!“ zaključila je Iva.

Koliko je Danijelov odabir glavne namirnice zagorčao, a koliko zasladio dan vidjeli smo u četvrtoj epizodi, a na kraju je presudio sam sebi. „Mislim da je Danijel malo sebi pucao u nogu sa svojim tanjurom. Za ostale ne znam. Bilo je nekih tehničkih grešaka i nekih jednostavno dosadnih jela“, rezimirao je Ratko kuhanje, a žiri je zaključio kako je na kraju bilo više pada nego rasta.

U ovom izazovu, osim kulinarskih vještina, ključno je bilo pokazati dozu kreativnosti. Dok su neki kandidati uvjerili žiri da unutar dvije minute mogu smisliti jelo i odabrati namirnice, Danijel Emilija, Josip i Oskar su podbacili te su se u crnim pregačama u Strest testu borili za ostanak u showu.

Četvero najlošijih kandidata u Strest testu su dobili recept, a od njih se tražilo da naprave svoju interpretaciju autentičnog hrvatskog jela 'Krpice sa zeljem'.

U finalnom obraćanju žiriji je zaključio da jela nisu bila tako loša, ali da su dva kandidata ipak lošija od drugo dvoje. Tako su Emilija i Oskar spašeni unatoč lošoj prezentaciji i poslani da se pridruže ostalima. Između Josipa i Danijela su stvari bile na vagi jer je Danijel zeznuo okuse, a Josip tehniku, ali je na kraju ipak eliminiran Danijel jer prema Andrejevim riječima „Dva najlošija tanjura koje je on dosad probao napravio je upravo Danijel“, a Dino ga je ispratio komentarom: „Ja mislim da si ti dosta otišao od klasičnog okusa“.

Hoće li kandidatima Danijelovo ispadanje biti alarm da se trgnu iz zadanih okvira i pobijede vlastite granice, te koliko te granice mogu sezati, ne propustite pogledati već u petak u 21 sat na Novoj TV!

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju