Meteorologinja Damjana Ćurkov od malih nogu zaljubljena je u fiziku, a meteorologiju obožava jer, kako kaže, to je znanost koja pomaže ljudima

Tim informativnog programa Nove TV jučer je gledateljima predstavio novu članicu, meteorologinju Damjanu Ćurkov. Damjana se tako pridružila kolegama Ani Bago, Dariju Brzoji i prof. Milanu Sijerkoviću, a nama je otkrila kakav je osjećaj bio gledateljima donijeti svoju prvu vremensku prognozu. „Iako je bio kišni dan, ja ljepši nisam mogla zamisliti! Imala sam puno manju tremu nego što sam očekivala. Tijekom snimanja sam pokušavala ne misliti na to da ću i ja taj dan biti dio Dnevnika Nove TV jer bi trema onda bila još i veća. Jako se veselim svemu što me očekuje“, rekla nam je Damjana, 25-godišnja Kaštelanka koja je od malih nogu zaljubljena u fiziku. Zato se i nije dvoumila oko upisa fakulteta, na kojem je odabrala smjer meteorologije jer zna koliko ta znanost može pomoći ljudima.

Otkrila nam je kako su je roditelji odgojili da vjeruje u sebe i bude uporna, pa i ne čudi da je već na 5. godini studija sa svim prijateljima podijelila svoju želju – da se jednog dana priključi svom omiljenom timu meteorologa. „To mi je bila želja jer je prognoza na Novoj TV jako stručna, ali dovoljno zanimljivo i razumljivo predstavljena gledateljima“, kaže Damjana, novo lice najgledanijeg informativnog programa u zemlji. Kolege iz redakcije su joj zaželjele dobrodošlicu, a željama za uspjeh se pridružuje i Novatv.hr!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju