Vikend azijske kuhinje donijet će brojna iznenađenja, ali i brojne škakljive situacije u MasterChef kuhinji. Osim napretka u kuhinji i usvajanja novih znanja, glavni cilj izazova ove nedjelje bit će pronaći dva lumena azijske kuhinje, odnosno kako bi to Andrej rekao, dva velikana orijentalnih začina.

Vikend azijske kuhinje donijet će brojna iznenađenja, ali i brojne škakljive situacije u MasterChef kuhinji. Osim napretka u kuhinji i usvajanja novih znanja, glavni cilj izazova ove nedjelje bit će pronaći dva lumena azijske kuhinje, odnosno kako bi to Andrej rekao, dva velikana orijentalnih začina.

Glavna namirnica s kojom će kandidati kuhati, prema izboru dvoje kandidata pobjednika iz prošle epizode, bit će basmati riža, a u samom uvodu Dino će im dati kratke upute što će mu biti važno u izazovu: „Riža je najbitnija namirnica svakog azijskog kućanstva i njoj se posvećuje posebna pažnja kod pripreme, pa ću i ja tako danas promatrati, znači ne samo kušati nego i promatrati vašu tehniku kuhanja riže. Imate samo 35 minuta za kuhanje i nemate vremena za kompliciranje. Napravite jednostavna jela, ali budite precizni!“

Kako je žiri kandidatima već bio napomenuo da su sve bliže cilju, i sami kandidati postaju sve svjesniji toga. „Sve nas je manje, sve je napetije, malo i žar skače tako da je interesantno!“ kazao je Robert, a s njim će se složiti i Elena: „Ima sve više i više dobre konkurencije. Sad je sve teže!“

Nosim se s pritiskom dosta ok. Sad smo već toliko duboko zagazili u cijelu ovu priču da je pritisak svakodnevni drug, partner i prijatelj tako da jednostavno više se ne treba osvrtat na to. nego kad dođeš tamo koncentrirati se samo na ono što sljedeće dolazi.“ zaključio je Ante.



Kandidati će za kuhanje imati 35 minuta, a stres s kojim će se boriti neminovno će utjecati na brojne greške kandidata. Kako je najavio, Dino će posebnu pozornost obratiti na tehniku kuhanja riže, a posebno što će ga zametati jest cjedilo s ostacima riže koje će pronaći u prljavom suđu. Dino neće propustiti priliku ukoriti kandidate, a nakon što im svima objasni kako se pravilno kuha riža, nadodat će: „Riža se ne pere u cjedilu već u posudi, tako da znate bar ubuduće da to ne radite!“



Nakon očitane bukvice, ali i korisne lekcije o ispravnom kuhanju riže, Zvjezdana će ga nazvati 'CSI Dino' te kroz smijeh dodati: „Morat ćemo bolje pospremati prljavo suđe. Čim je gotovo, odmah negdje duboko da ga zakopamo!“

Na kušanju jela, kod žirija će najgore proći Martina, koja će se na svoju radnu površinu vratiti u suzama. Iako će Martina napraviti nadasve zanimljivu prezentaciju, Dino će odbiti probati njezino jelo. „Rekao sam da ću paziti na tehnike kuhanja riže, dakle današnja tema je bila basmati riža. Ja sam te vidio da si bjesomučno doslovce miješala rižu dok si je kuhala, a to se ne radi. Nema miješanja, nema trešenja, nema cjedila, nema nikakvog maltretiranja. Vrlo, vrlo je jednostavno. Tu stvarno nema mjesta za pogreške. Žao mi je, lijep tanjur, ali ta riža je nadrapala kod tebe“ obrazložio joj je Dino ono što ga je zasmetalo. Pogođena Dinovim komentarom, Martina će ponovno zajecati, a njezine suze posebno će zasmetati Mišel koja će kazati: „Ispred mene suze su se lile po ne znam koji put i meni to već smiješno postaje. Ti plačevi strašni radi nedobro kuhane riže. Nauči pa ćeš dobro skuhati rižu!“






Ove nedjelje MasterChef donosi brojne zanimljive trenutke. Ne propustite otkriti tko će biti proglašen najboljim kuharom azijskih jela, tko će pogriješiti pa će svoje pogreške pokušati otkupiti u Stres testu, a tko u tome neće uspjeti pa će za njega ovo natjecanje završiti. Ne propustite MasterChef u nedjelju od 22 sata!


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju