SUB-NED 10.15

Celebrity kuhari otkrit će svoj skriveni talent! Tko će postati MasterChef među kandidatima iz svijeta showbusinessa, glazbe, mode, kazališta i filma ne propustite pratiti vikendom popodne na Novoj TV!


MasterChef je u Hrvatskoj, u programu Nove TV (vlasniku licence) pridonio je populariziranju vrhunskog kulinarstva u Hrvatskoj, potaknuo veliki interes prema kuhanju općenito te omogućio kandidatima zaposlenje u kuharskom sektoru odmah po završetku show-a u kojem su imali prilike pokazati svoja znanja, vještine, ambicije i naučiti puno o samoj struci.

Nastavno na takvo iskustvo, Nova TV donosi i format Celebrity MasterChef te svojim gledateljima, ali i svim sudionicima omogućuje uživanje u jednom od najuspješnijih svjetskih TV formata.
Zahtjevni zadaci, utrka s vremenom i maštovitost upotrebe namirnica začinjeni vještinom ukrašavanja hrane, kroz ovaj zabavni i napeti show testirat će kreativnost i živce ljubitelja kuhanja koji će se publici predstaviti u potpuno novom svjetlu. Igor Mešin, Sanja Vejnović, Ivica Skoko, Filip Šovagović, Nikša Kušelj, Alka Vuica, Mario Valentić, Emilija Kokić, Nives Zeljković, Anđa Marić, Nada Rocco, Irina Čulinović, Ranko Zidarić, Ivana Husar Mlinac, Antonija Šola i Luka Nižetić kročit će u najpoznatiju reality kuhinju.

 

O konceptu Celebrity MasterChefa:
Celebrity MasterChef donosi i novi koncept same emisije:
U prvih nekoliko nastavaka Celebrity MasterChefa gledatelji imaju priliku upoznati svih 16 kandidata. Jedan od prvih izazova bit će napraviti vlastito autorsko jelo koje će najbolje pokazati kulinarske vještine natjecatelja uz ograničeno vrijeme te neograničen izbor namirnica. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se natjecatelji snaći u Testovima osjetila, kao i tko će u Stres testu najbolje replicirati jelo koje će biti presudno za daljnji ostanak u MasterChef kuhinji. Brojni izazovi vrlo brzo će biti kobni za neke natjecatelje tako da već kroz prvih osam epizoda u showu ostaje tek njih dvanaest.
Naši celebrity natjecatelji zatim će se susresti s već svima dobro poznatom Kutijom iznenađenja. Na svojim radnim jedinicama dobiti će kutiju u kojoj se nalaze namirnice s kojima u zadanom vremenu trebaju napraviti što bolje jelo. U Testu kreativnosti netko od njih će imati privilegiju odabira između tri namirnice glavnu s kojom će svi morati kuhati, ali i još neke prednosti koje mu mogu povećati šanse za prolazak u polufinale.

O žiriju:
RADOVAN MARČIĆ

Radovan Marčić poznati je redatelj i maritimni pisac. Na pozornicu je postavio pedesetak kazališnih predstava. Piše scenarije, režira reklamne i dokumentarne filmove i producira. Petnaest godina Marčić je urednik i jedan je od pokretača u nautičkom magazinu 'More'. Često je i moderator tematskih večeri u restoranima, radi i kao savjetnik za gastronomsku strategiju te kreator jelovnika. U njegov opus spadaju naslovi: 'Peljar hrvatskog Jadrana', '1300 planova luka, lučica i uvala hrvatskog Jadrana', 'Poslanice sladokuscima' te 'Gustoza đita' koja je prevedena na četiri strana jezika. Njegovi tekstovi o kazalištu, moru i gastronomiji objavljeni su u mnogim revijama, tjednicima i dnevnom tisku. Radovan Marčić uredio je dvadesetak knjiga za razne izdavače, a najviše na temu mora i gastronomije.

DINO GALVAGNO
Dino Galvagno, jedan je od najpoznatijih i najuspješnijih hrvatskih chef-ova. Školovao se u Njemačkoj gdje je radio u brojnim renomiranim restoranima, a potom i u visokoj gastronomiji u Toskani. Odlike Dinove kuhinje su jednostavnost, priprema svježih i što raznovrsnijih namirnica na suvremeni način te hrana koja izaziva emocije. Njeguje tradicionalnu, osuvremenjenu hrvatsku, lokalnu priču. U godini izbivanja s malih ekrana kuhao je najuglednijim političarima Europe prilikom svečanosti ulaska RH u EU.

ANDREJ BARBIERI
Vrhunski chef, Andrej Barbieri rođen je u Zagrebu, a nakon djetinjstva provedenog u Lovranu, vrlo mlad je otišao u Italiju gdje je otvorio multimedijalni lokal. U to je vrijeme bio očaran barovima, gostionicama, velikim luksuznim hotelima i restoranima koji su za Andreja bili kazališni pojam - mjesta gdje se nešto odigrava i zbiva. Tada se zbližava s gastrozofijom slowfooda, a od 1999. posvećen je isključivo kulinarstvu. Vodio je niz restorana diljem svijeta: Siciliji, Sardiniji, Kreti, u Španjolskoj itd., a danas vodi kuhinju poznatog opatijskog restorana Bevanda.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju