Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Propuštene emisije gledaj besplatno na  NOVATV

Zovu starije ljude i nude preglede, pa im pod izlikom brige za njihovo zdravlje prodaju medicinske proizvode. Novinarka Provjerenog otišla je na besplatni pregled u sklopu, kako su joj rekli, dana prevencije srčanog i moždanog udara. Pregled se odvijao u privatnom stanu, a ljudi koji su ih obavljali bili su odjeveni u liječničke kute i izdavali nalaze. Organizatori „akcije“ nepoznati su Ministarstvu zdravstva, a liječnik kardiolog tvrdi: „ovo nema veze s medicinom“.

Ivan Turudić izabrani je glavni državni odvjetnik. Unatoč svim aferama, bliskim vezama s osuđenim bjeguncima i Uskokovim optuženicima, vladajuća većina je stala uz njega i dala mu bez zadrške ogromnu moć. Provjereno analizira je li Andrej Plenković riskirao veliku političku štetu gurajući ga na čelo DORH-a i što to znači za budućnost hrvatskog pravosuđa?

Majka ju je kao bebu ostavila u domu u Nazorovoj. 40 godina kasnije, od vlastitog djeteta napravila je beskućnicu. Provjereno donosi mučnu priču žene koja je cijeli život provela s bakom i djedom, da bi nakon njihove smrti dom u kojem je odrasla i otplaćivala ga naslijedila njezina majka. Majka je stan prodala dok je kći bila u njemu i poručila da ionako s njom ne želi imati ikakve veze.

U Provjerenom ne propustite pogledati priču o čovjeku koji je već pola stoljeća misionar u Tanzaniji. Don Ante ili „babo“, kako ga zovu, školovao je preko 150 djece, sagradio bolnicu, drvodjelsku radionicu, promijenio stotine života i tako zaradio nadimak - čovjek srca velikog kao Kilimanjaro. U srcu mu je Hrvatska, ali dom je, kaže, u Africi.

 

Provjereno gledajte četvrtkom na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju