Zanimljivosti

+ Zanimljivosti

Prednost koju imaju djeca mama starijih od 35 godina

Drugačiji način odgoja

Frazu poput "biološki sat ti otkucava" možete slobodno zanemariti ako netko pomoću nje vrši pritisak na vas jer još uvijek nemate djece. Naime, nova istraživanja su pokazala da postati...

+ O Seriji

O Seriji

Pratite BAFTA-om nagrađenu animiranu seriju namijenjenu djeci predškolske dobi o simpatičnoj obitelji veselih praščića čije središte je mala Peppa. Najmlađi gledatelji u svakoj će epizodi vidjeti kakvu je novu avanturu doživjela Peppa, a uz njezin zarazni entuzijazam djeca će lako naučiti nove stvari o svijetu oko sebe.

Peppa je slatka mala svinjica koja živi sa svojim mlađim bratom Georgeom, mamom Pig i tatom Pig. Peppa najviše voli igranje, presvlačenje, izlaske u prirodu, a obožava i skakanje po blatnim lokvicama. Njezine avanture uvijek završavaju sretno, s glasnim roktanjem i smijehom. Najmlađi gledatelji tako će vidjeti kako će Peppa pokušati napraviti vlastiti parfem od cvijeća iz vrta, ali i kako će voditi svoju zlatnu ribicu u posjet gradskom akvariju. Peppa i George tražit će noćne životinje, a u jednoj od avantura Peppa će postati mali gusar u potrazi za skrivenim blagom! Ovo su samo neke od brojnih priča u kojima ćemo vidjeti nasmijanu Peppu, kojoj će se nerijetko pridružiti i članovi obitelji, ali i prijatelji. Najmlađi gledatelji također su pozvani da joj se pridruže i usput na zabavan način nauče mnogo novih stvari o svijetu oko sebe!

'Peppa Pig' nagrađena je prestižnom nagradom BAFTA 2005. godine, i to kao najbolja animirana serija za djecu predškolskog uzrasta.

Likovi:
• PEPPA

Ima pet godina i živi s mamom, tatom i bratom. Voli se igrati s prijateljicom kozicom Suzy, posjećivati baku i djeda i brinuti se za Georgea. Najdraže joj je ipak skakati u blatu, smijati se i roktati do suza radosnica.

• GEORGE
Peppin mlađi brat koji ma 18 mjeseci i obožava se igrati sa starijom sestrom, iako se prema njemu ponekad ponaša šefovski. Njegova najdraža igračka je dinosaur i nosi je posvuda sa sobom. Još ne zna govoriti, ali trudi se s prvom riječi  'dino- sau'.

• MAMA PRAŠČIĆ
Voli skakutati po blatnjavim lokvama jednako kao i kćerkica Peppa. Radi od kuće na svome računalu i ponekad dopušta Peppi i Georgeu da joj pomognu, samo ako ne zaprljaju tipkovnicu. Puno se bolje snalazi u čitanju karata od supruga i zna odgovor na gotovo svako pitanje.

• TATA PRAŠČIĆ
Vrlo veseo i zabavan otac koji se stalno smije, osobito kada se igra s djecom. Često čita novine i uzbuđen je kada se odlazi na put obiteljskim autom. Obožavatelj je kolača i bučnice, a Peppa ga zafrkava zbog okruglog trbuščića. Ponekad je čangrizav, no to se događa samo kada ne može pronaći svoje naočale.

X