Zanimljivosti

+ Zanimljivosti

Maša i Medvjed, 3. - 7. travnja

Doma TV svojim najmlađim gledateljima donosi nove avanture vrckave Maše i njezina najboljeg prijatelja Medvjeda. Ovaj hit crtić na zabavan način i s toplim humorom poučava djecu, ali i...

Prednost koju imaju djeca mama starijih od 35 godina

Drugačiji način odgoja

Frazu poput "biološki sat ti otkucava" možete slobodno zanemariti ako netko pomoću nje vrši pritisak na vas jer još uvijek nemate djece. Naime, nova istraživanja su pokazala da postati...

+ O Seriji

O Seriji

Ovaj hit crtić na zabavan način i s toplim humorom poučava djecu, ali i roditelje, o pravom prijateljstvu, brizi za druge, slobodi kreativnosti i međuljudskim odnosima.

(Masha and the Bear), Rusija, 2013., crtana serija
Autor: Oleg Kuzovkov


„Maša i Medvjed“
topao je crtić nastao na temelju djeci omiljene tradicionalne ruske bajke istoga naziva. Glavna je razlika što u crtanoj seriji glavni junaci žive u suvremenom svijetu, što je kreatorima crtića otvorilo brojne nove mogućnosti u osmišljanju njihovih interakcija s drugim likovima, ali i s najmlađim gledateljima. Maša je vrckava djevojčica koja ne može mirno sjediti na jednome mjestu i sve je zanima. Medvjed je veliko biće jednako velika i topla srca koji voli imati mir i tišinu. Međutim, Medvjedu je jasno da će uz Mašu rijetko kada uživati u tišini jer uz nju nikad nije dosadno i ona mu uvijek donosi neke nove pustolovine.

Maša i Medvjed u svakoj epizodi uz mnogo smijeha i veselja isprobavaju nešto novo, a usput nešto i nauče. Na taj način i djeca nauče važne lekcije o prijateljstvu i međuljudskim odnosima. U drugoj sezoni pratit ćemo Mašu i Medvjeda dok otkrivaju svoju kreativnost i počnu se baviti slikarstvom, te time „zaraze“ cijelu šumu. Glavni junaci poželjet će provesti vrijeme i na intelektualan način i naučiti igrati šah, što će Mašu jako zainteresirati, a zajedno s drugim šumskim životinjama igrat će i hokej, i to metlama! Maša će naučiti da nije dobro jesti previše slatkiša, a u Medvjedovu salonu ljepote naučit će i da je manje uvijek više. Maša će se okušati i u ulozi superheroja, a Medvjed će sa svim životinjama proslaviti rođendan. Naravno, djeca će imati priliku vidjeti još mnogo njihovih avantura i nasmijati se uz svoje omiljene likove iz crtića, Mašu i Medvjeda!
X