Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Propuštene emisije gledaj besplatno na  NOVATV

Ljeto najčešće povezujemo s odmorom i morskim radostima. No, najtoplije godišnje doba, iako donosi brojne dobrobiti za organizam, za neke može biti i opasno. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat govorit ćemo o najčešćim bolestima koje se pojavljuju ljeti!



Za nekoliko dana i kalendarski počinje ljeto, a mi ćemo u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat upravo uz to godišnje doba vezati još jednu reportažu. Tijekom ljeta roditelji s djecom puno vremena provode na plaži ili bazenu. To je vrijeme veselja i zabave, ali i potencijalnih opasnosti. Zato vam donosimo savjete kako se pripremiti za odlazak na ljetovanje s djecom?

Trajno stanje nekog umora, kod kojeg kod osobe dolazi do potpune nezainteresiranosti za obavljanje životnih funkcija, zapravo nazivamo kroničnim umorom. Uzrok sindroma nije poznat, a pretpostavlja se da su psihološki čimbenici odgovorni za jedan dio slučajeva. Koji su još uzroci kroničnog umora? Odgovore, u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat, ima liječnik Ivan Rogić.

Otprilike, 500 ljudi na milijun stanovnika boluje od ove bolesti, a većina nema postavljenu dijagnozu. Govorimo o narkolepsiji. Nije ju lako prepoznati, a pretjerana pospanost tijekom dana u većini je slučajeva prvi simptom. Narkolepsija može imati negativan utjecaj na svakodnevni život. Koje probleme nosi narkolepsija pogledajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

Onečišćenje zraka je problem na lokalnoj ali i globalnoj razini. Onečišćujuće tvari u zraku ispuštene u jednoj državi mogu atmosferom dospjeti u druge, gdje mogu uzrokovati ili doprinijeti lošoj kvaliteti zraka. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat, potražili smo odgovore na pitanja; koliko onečišćenje zraka utječe na naše zdravlje te koje sve zdravstvene probleme zbog toga možemo imati?



Iako su bezazleni mogu biti uznemirujući i dovoditi do socijalnih poteškoća. Tikovi su znatno češći kod dječaka nego kod djevojčica, ali ne utječu na razvoj djeteta. Čime su uzrokovani tikovi kod djece, pogledajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju